Cum pregatim peretii pentru zugravit

Pregatirea Peretilor pentru Zugravit

Intrebare: As dori sa revopsesc o camera cu lavabila, insa din cauza sobei peretii sunt acoperiti cu funingine, plus ca este camera copilului si urmele activitatii lui nu au trecut neobservate: urme de manute, culori, dar cea mai mare problema pe care o am sunt urmele de lipici de pe plansele cu desene animate care au ramas lipicioase. Cu ce as putea sa curat toate aceste urme inainte de a aplica lavabila? Va multumesc anticipat!

Raspuns: Incercati cu apa si sapun de casa (care are soda custica si degreseaza foarte bine). Daca nu se mai gaseste pe niciunde sapun de casa incercati sa spalati peretii cu cif – e ok. Trebuie sa spalati bine peretii dar si tavanul… altfel nu va face priza lavabila. Oricum sa dati mai intai cu amorsa.

Intrebare: As dori sa-mi spuneti cum poate fi curata lavabila si gletul vechi fara a face foarte mult praf.
Raspuns: Incercati mai intai sa spalati peretii cu o solutie pe baza de apa si sapun de casa. Iar cand sunt aproape zvantati, incepeti operatiunea de indepartarea a gletului.
Spor la treaba !

Intrebare: Am si eu o problema si nu sunt specialist – am tot intrebat in stanga in dreapta si toti mi-au spus metode diferite. Am avut tapet pe pereti, apoi a fost zugravit cu lavabil iar specialistul a curatat tapetul (hartia), iar cleiul ramasese pe pereti, dupa care a facut reparatii si a dat cu glet pe ici pe colo, apoi a dat lavabil colorat (albastru deschis). Dupa ceva timp, peretii au inceput sa se decoloreze, au aparut pete albe iar acum vreau sa renovez din nou si vreau sa fac singur. Pe un perete am avut foto-tapet si l-am dat jos, dar cleiul acela nu se curata deloc si vreau sa stiu cum si ce pot face. Se poate trage glet peste, sau trebuiesc peretii curatati pana la beton? Daca trag glet peste vechiul lavabil, apoi dau amorsa si lavabil, mai apar pete? Multumesc.

Raspuns: Nu, munciti degeaba ! Dati tot gletul jos pana la beton si refaceti cu euroglet apoi amorsa si lavabil. Altfel mereu vor aparea reactii chimice intre adezivul de tapet si lavabiala. Cand sunteti cu peretii curatati daca sunt probleme refaceti si instalatia electrica sau daca vreti in plus ceva aplice… acum se pot monta. Si tot acum pulverizati sau pensulati un strat de solutie anti-mucegai mai ales pe peretii exteriori in zonele expuse la transfer termic. Spor la treaba !

Intrebare: Ce trebuie sa fac pentru a nu mai iesi prin noua zugraveala, care este lavabila, cea veche? Mentionez ca a fost zugravit cu modele din bronz auriu acum foarte multi ani. Este o casa la tara pe care am incercat sa o renovez in interior si mi-a iesit modelul cel vechi prin lavabil. Cum trebuie sau cu ce sa curat peretii?
Raspuns: Cred ca pana nu dati jos tot gletul, pana la tencuiala de mortar de peste caramida, nu rezolvati problema. Pigmentii folositi anterior se dovedesc a fi chimic reactivi cu lavabila aplicata de curand.
Daca nu aveti cum sa procedati la o astfel de lucrare, va recomand sa spalati bine peretii cu apa si sapun de casa cu un burete, iar apoi sa aplicati doua straturi de amorsa gata preparata ce se aplica cu bidineaua. Abia apoi sa dati cu trafaletul lavabila de interior .
Insa, repet, este posibil sa fie nevoie sa indeparti stratul de glet .
Spor la treaba !

Un comentariu la „Cum pregatim peretii pentru zugravit

  1. Dan Popa

    Am închiriat un apartament care are pe peteti un tapet cu model striat ( nu ma pricep sa explic altfel ) , iar pereții sunt cam afumați, cred că fostul proprietar fuma înăuntru, se poate zugravi peste, fara a mai schimba tapetul ? Vă mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *