Cum putem obtine izolarea fonica a locuintei

Chiar daca ne convine sau nu, zgomotul face parte din viata noastra cotidiana, iar pentru a avea liniste in locuinta personala nu este suficienta delimitarea fizica a fiecarei incaperi, de aceea izolarea fonica a fiecarei camere, separat, are o mare importanta in desfasurarea normala activitatilor zilnice. Cei ce au in plan construirea unei locuinte si isi fac proiect pentru compartimentarea acesteia trebuie sa aiba in vedere nu doar aspectul exterior al peretilor despartitori ci si elementele care vor constitui in final izolarea fonica.

De mare ajutor contructorilor sunt peretii despartitori cu caracteristici fonoizolatoare. Acestia au rol dublu, in priml rand de a delimita spatiul , al doile rol este cel de fofoizolator. Este foarte important sa nu se faca rabat la calitatea materialelor din care sunt construiti acesti pereti, intrucat va vor influenta negativ sau pozitiv calitatea vietii.

Pentru cei care deja au o locuinta, exista doua metode prin care pot obtine izolare fonica: masa si atenuarea. Prima metoda consta in crearea unui pereta de beton, bineinteles ca aceasta metoda se poate aplica daca dotiti sa izolati fonic o zona din exterior, cum ar fi o curte. Este eficienta datorita greutatii acestui material, care are proprietatea de a opri zgomotele.

Metoda de izolare fonica prin atenuare consta in placarea peretului cu diferite materiale cu proprietati izolatoare. Pentru peretii despartitori este bine sa se utilizeze spuma expandabila, vata de sticla sau gips carton. De asemenea pentru izolarea fonica a locuintelor impotriva zgomotelor de afara este bine sa se utilizeze si geamuri din trermopan de buna calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *