Cum se curata lemnul?

Curatarea Lemnului

Intrebare: As dori sa stiu daca palul hidrofugat poate fi vopsit si daca raspunsul este afirmativ, care este vopseaua potrivita? Va multumesc!

Raspuns: Da, se poate vopsi, insa mi-e teama ca ramane vizibila textura pal-ului… Incercati cu mdf, este mai fin. Si daca tot vreti altceva decat melamina de pe placile de pal oferite de producatori, de ce nu lipiti tapet? In orice caz nu vopsiti si nici nu lipiti tapetul cu solutii pe baza de apa, doar pe baza de ulei., altfel riscati o deformare a placii.

Intrebare: Avem un pod vopsit cu vopsea albastra. Cum as proceda mai bine sa-l fac alb?
Raspuns: Depinde de cata lumina primeste, daca aveti ferestre de mansarda, merge sa-l faceti alb dar daca nu, atunci poate il vopsiti intr-o culoare de piersica sau un ocru. Poate reusiti sa lasati macar o parte din capriorii de lemn (grinzi) pe care sa-i dati cu un bait de culoare inchisa (maro inchis) iar mobila sa fie cu accente rosietice… vedeti cum rezolvati, dar mare atentie sa se simta ca un spatiu cald, primitor.

Intrebare: As dori sa-mi spuneti cum se curata varul si spuma de lipit (intarita) de pe usile de lemn, de interior. Exista o solutie anume ce poate indeparta resturile vechi de var si spuma fara sa afecteze sau sa degradeze usa?
Raspuns: Varul se inlatura destul de usor cu apa (putin insistat) dar spuma lasa o pelicula galbuie. Trebuie intrebat pe la magazinele de profil, insa ar trebui sa fie tot o substanta pe baza de apa, altfel se exfoliaza lacul de pe usi.

Intrebare: Doresc sa intreb si eu desprea curatarea lemnului sculptat care e murdar de praf si var. Cum se poate curata?
Raspuns: Exista o substanta decapanta de lac vechi (Dacapant sau Decanol) ce se aplica cu pensula pe zona respectiva, iar apoi acea portiune se inveleste in carpe vechi un timp. Lacul se va indeparta foarte usor apoi cu un spaclu. Mai intrebati la magazinele specializate in bricolaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *