Cum se curata vopseaua de pe lemn

In amenajarile interioare, exista situatii cand se impune indepartarea unei vopsele vechi de pe o suprafat din lemn. De exemplu, una din etapele reconditionarii unei usi de interior este repararea si revopsirea tocului. Mesele si scaunele , dulapurile sau alte piese de mobilier pot fi reconditionate si revopsite. Uleiul de pe peretii din bucatarie sau baie trebuie curatat atunci cand dorim sa reamenajam baia sau bucataria si sa montam faianta . Si tamplaria din lemn poate fi reconditionata in acelasi fel.

Uneltele necesare

Avem nevoie de o suflanta de aer cald, pe care o gasim in magazinele sau supermarket-urile de amenajari interioare si constructii si de un spaclu de dimensiuni potrivite in functie de suprafata pe care dorim sa o curatam.

Curatarea vopselei

Pornim suflanta de aer cald si o tinem la distanta de 8-10 cm de suprafata vopsita. In cateva secunde, datorita aerului cald, vopseaua incepe sa se umfle si sa se desprinda de lemn. Atunci o curatam cu usurinta, folosing spaclul.

In secventele video de mai jos puteti vedea cum se curata vopseaua de pe tocul unei usi de interior . Dupa cum vedeti si in imagini, chiar si cele mai inguste colturi si imbinari pot fi curatate.

Atentie: nu atingeti partea metalica a suflantei in timpul functionarii, deoarece este fierbinte! Dupa folosire, scoateti suflanta din priza si o lasatai sa se raceasca pe un suport termorezistent.
Spor la treaba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *