Cum se demonteaza tamplaria veche din lemn

Cum se Demonteaza Tamplaria Veche din Lemn

Inlocuirea tamplariei vechi din lemn este una din primele etape in amenajarea interiorului unei locuinte. Mergem la o firma ce comercializeaza si monteaza termopanesi le spunem suprafata aproximativa a ferestrelor pe care dorim sa le inlocuim. Ei ne vor calcula un pret si vor veni sa faca masuratorile exacte. Dupa aceea, vom fi programati pentru montarea termopanelor . Intre timp, in fabrica se vor pregati prfilele din PVC sau Al pe dimensiunile ferestrei noastre. In final, a sosit ziua mult-asteptata. Vine firma sa ne monteze termopanele. Dar, desigur, inainte de montarea tamplariei nou-noute, trebuie indepartata cea veche.

Demontarea tamplariei de lemn

Mesterii vin pregatiti cu o dalta, un ciocan si eventual un ferastrau. Mai intai vor scoate geamurile vechi din balamale. Cu ajutorul daltei, vor desparti pe rand partile componente ale tocului din lemn. Ce vom gasi sub tocaraia de lemn? De obicei vata minerala, folosita cu catva timp in urma pentru izolarea termica sau spuma poliuretan daca intre timp cladirea a mai necesitat reparatii sau o izolatie suplimentara.

Cu ciocanul, se curata fiecare centimetru pentru a indeparta orice urme de ciment sau tencuiala. Este foarte important ca zidul sa fie foarte bine curatat inainte de montarea tamplariei noi. Astfel, vom avea o izolare termica si fonica mai buna.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *