Cum se face un cuier de hol

Atunci cand incepem sa ne cautam mobilierul pentru hol, ne asteptam de obicei sa gasim de indata ceea ce cautam: piese de mobilier potrivite cu dimensiunile holului, incapatoare pentru toata incaltamintea, hainele sau umbrelele ce se depoziteaza pe hol. Cu toate acestea, de multe ori nu se intampla asa. Dulapurile de hol sunt prea mari, pantofarele prea inalte, iar mobila la comanda prea scumpa. Atunci ne ramane o singura solutie: sa ne facem singuri un cuier pentru hol .

Mai intai mergem prin magazine si cautam un blat-suport potrivit. Dar nu cautati la raionul de mobilier de hol , ci la cel cu mobila de bucatarie . De ce? Pentru ca cea mai potrivita ca blat este fata unui sertar de bucatarie. In plus, ne mai trebuie 6 carlige metalice, suruburi si unelte: surubelnita, bormasina, ciocan, ruleta, nivela.

Mai intai de toate, masuram blatul si impartim la numarul de carlige pe care il vom monta. Marcam cu un creion locul pentru fiecare carlig, acolo unde vom gauri blatul cu bormasina. Dupa gaurire, prindem carligul cuierului in suruburi. Infiletarea se face fie cu o surubelnita manuala, fie cu una electrica.

Urmeaza sistemul de prindere a cuierului de perete sau de dulapul de hol. Masuram o distanta egala la cele doua capete ale blatului, le marcam cu creionul si dam gaurile. Ca si la gaurile pentru carlige, folosim spirale speciale de lemn montate la bormasina. Montam cuierul in perete sau atasanadu-l pe o latura a unui dulap de hol, prinzandu-l in suruburi speciale si avand grija sa verificam planeitatea blatului inainte de montare, cu nivela. Desigur, trebuie sa gaurim si suprafata suport. Suruburile de mobila au filet cu pas mai mare si cap de insurubare cu inbus hexagonal.

Pentru aspectul estetic, exista capace de plastic ce se ataseaza dupa insurubare, pentru a masca surubul. Capacelele se gasesc in nuante diferite, in functie de culoarea mobilei. Se fixeaza usor.

Cuierul este gata. Putem sa fim mandri de realizarea noastra: este un cuier incapator, montat drept si arata chiar elegant.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*