Cum se face un gard de lemn

model de gard din lemn

De obicei sistemul de imprejmuire a unui teren de casa se face inainte de a incepe constructia propriu-zisa. De fapt, este poate primul lucru pe care il face un nou proprietar al unui teren pentru amenajarea curtii sau a gradinii . In alte cazuri, un gard vechi necesita reparatii sau chiar inlocuirea cu unul nou. Gardurile din lemn sunt foarte potrivite, mai ales pentru latura dinspre strada. In timp, pot fi usor reparate si revopsite in culori noi, pentru a le schimba aspectul. Sa vedem mai departe cum se face un gard din lemn, pas cu pas.

Mai intai, se toarna o centura de beton. Aceasta are rolul de a izola gardul de umezeala, deoarece ulucii de gard nu stau direct pe pamant, ci pe aceasta centura din beton. In dreptul portilor, insa, nu se toarna beton, pentru a permite trecerea.

Fundatie din beton pentru gardul de lemn
Fundatie din beton pentru gardul de lemn

Stalpii de sustinere ai gardului sunt ingropati in beton. Acestia sun din tevi metalice prevazute cu o platbanda sudata, de care se prind capriorii de gard in suruburi mari si rezistente.

Stalpii de sustinere a gardului
Stalpii de sustinere a gardului

Sunt doua puncte de sustinere, unul jos si altul in partea de sus a gardului. Suruburile le asiguram cu piulite.

Montare tevi metalice
Montare tevi metalice 
Pentru a proteja lemnul, este bine sa aplicam un strat de ulei ars.
Aplicam ulei ars pe panourile din lemn
Aplicam ulei ars pe panourile din lemn 

O idee daca nu avem toate scandurile de aceeasi lungime: le putem taia in asa fel incat efectul final sa fie acela de „valuri”.

Lemnul trebuie lasat sa se usuce
 Lemnul trebuie lasat sa se usuce

Vopseaua finala se aplica numai dupa uscarea completa a lemnului. Pentru o mai buna sustinere, se prinde si o scandura orizontala in partea exterioara, pe care o vopsim intr-o culoare contrastanta.

Vopsirea gardului din lemn
Vopsirea gardului din lemn

Ceea ce am prezentat in imaginile de mai sus se refera doar la montarea gardului. Pentru porti, avem nevoie si de alte elemente, pe care le vom prezenta intr-un articol separat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*