Cum se gaureste faianta cu bormasina

Cum sa gaurim placile de faianta fara sa apara crapaturi sau sa spargem placile ceramice? Iata o intrebare la care trebuie sa ne gandim atunci cand avem de montat diverse accesorii in baie sau bucatarie , care necesita prinderea de un perete placat cu faianta. In cele ce urmeaza va oferim cateva sfaturi practice pentru a gauri placa ceramica fara riscuri.

De ce se sparge faianta la gaurirea cu bormasina?

In primul rand, trebuie sa intelegem de ce se poate intampla ca placa de faianta sa se sparga. Un motiv ar fi faptul ca exista un gol in spatele faiantei, un spatiu ramas neacoperit de adeziv . Folosirea rotopercutorului la bormasina sau folosirea acesteia la o treapta de viteza prea mare sunt alti factori ce pot determina spargerea faiantei. In plus, pe placile din ceramica glazurata foarte lucioase poate aluneca spiralul, ceea ce va duce la zgarierea sau fisurarea faiantei.

Pregatirea pentru gaurirea placilor ceramice

Mai intai masuram marcam cu o carioca locul unde dorim sa dam gaura. Apoi, cu un dorn sau un cui crestam putin suprafata faiantei in locul unde dorim sa dam gaura. Astfel, spiralul nu va aluneca.

Gaurirea faiantei cu bormasina

Am ajuns la etapa gauririi propriu-zise a faiantei. In prima faza, pana cand trecem de faianta nu folosim rotopercutia la bormasina. Abia atunci cand ajungem la zid trebuie sa cuplam percutia, pentru a putea finaliza gaura in beton. Daca avem nevoie sa dam o gaura mai mare, folosim intai un spiral mai subtire si abia apoi spirarul de dimensiunea dorita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *