Cum se indeparteaza spuma de pe tamplaria din PVC ?

Va propunem cateva sfaturi practice despre cum se poate indeparta spuma poliuretanica de pe tamplaria de PVC. Este bine de stiut ca fixarea tocului de PVC la montarea termopanelor se face in holzsuruburi pe toate laturile. Insa, de cele mai multe ori, tocul nu se fixeaza perfect in zid, ramanad un spatiu datorita neregularitatilor existente in zid, spatiu care se umple cu spuma poliuretanica. Rolul acesteia este de izolare fonica si termica.

Spuma se gaseste in comert la tuburi si are proprietatea de a incepe sa se umfle dupa aplicare, exercitand o presiune asupra tocului. De aceea, pana la uscarea completa a spumei, geamurile trebuie sa stea inchise, deoarece presiunea exercitata de spuma poliuretanica poate deforma tamplaria de PVC .
Dupa uscarea completa a spumei, surplusul trebuie inlaturat. Aceasta operatiune se face mecanic, cu ajutorul unui cutit. Avem insa grija sa nu zgariem tamplaria de PVC cu cutitul sau cu cutterul.

In cazul in care raman totusi urme de spuma uscata, mai greu de indepartat, se poate folosi o solutie speciala pentru indepartarea spumei poliuretanice, care se gaseste in magazinele de amenajari interioare . Aceasta solutie este potrivita si pentru zonele in care spuma a ajuns accidental. In acest caz, este bine sa testati solutia pe o suprafata mica, mai putin vizibila, inainte de a incerca sa indepartati spuma.

Intrebare: Cu ce se curata spuma poliuretanica de pe PVC, veche de cativa ani?
Raspuns: Mai intai indepartati surplusul de spuma cu ajutorul unui cutit sau cutter, avand grija sa nu zgariati PVC-ul. Metoda de indepartare o puteti vedea si in filmul de mai sus.
Pentru zonele mai greu accesibile sau daca ramane spuma ce nu poate fi indepartata mecanic, exista solutii chimice speciale in magazinele de amenajari interioare. Aveti insa grija sa nu afecteze PVC-ul. Cititi cu atentie instructiunile producatorului si, eventual, testati mai intai pe o suprafata mai putin vizibila.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *