Cum se monteaza termopanele- reguli, sfaturi

Cum se Monteaza Termopanele?

Fie ca ne construim o casa noua, fie ca dorim sa amenajam un apartament, montarea tamplariei pentru ferestre este o etapa importanta, deoarece de aceasta va depinde confortul nostru termic in viitor. Ca sa stim la ce sa ne asteptam, iata etapele operatiunii de montare a termopanelor.

Demontarea tamplariei vechi de lemn

Mai intai, daca exista deja geamuri vechi, va trebui sa demontam tamplaria veche din lemn . Se va desprinde tocul vechi de lemn, precum si spuma sau alte materiale „de umplutura” care au fost folosite pentru a umple spatiul dintre toc si zid. Se dau jos si urmele de tencuiala sau gips. Totul trebuie curatat foarte bine pana la zidul de beton.

Prinderea tocului de PVC

Abia cand toate resturile au fost curatate, putem incepe montarea tamplariei noi. Punem tocul nou de PVC sau aluminiu in locasul ferestrei, fixandu-l deocamdata cu pene de lemn introduse intre toc si zid. Penele ne vor ajuta sa fixam tocul cat mai drept in plan orizontal si vertical. Uneori zidul nu este drept si nu trebuie sa il luam ca punct de reper. Pentru a ne asigura ca treaba iese bine, masuram cu nivela. Urmatorul pas este gaurirea tocului si a zidului in locurile de prindere. Tocul se va prinde in zid in holzsuruburi pe toate laturile. Se pot folosi si suruburi de dibluri lungi. Dupa aceea, putem prinde ramele in balamale, insa fara geamuri. Spatiul dintre tocul de PVC sau aluminiu si zid se va umple cu spuma poliuretanica, atat in interior cat si in exterior. Spuma se umfla cam in zece minute, iar penele de lemn vor mentine tocul drept, pentru a nu-si modifica pozitia din cauza presiunii pe care o exercita spuma intarita.

Montarea geamurilor

Urmeaza etapa montarii geamurilor. Se ia fiecare foaie de geam termopan si se fixeaza in rama acolo unde fereastra are deschidere, sau direct in toc, acolo unde este fixa. Pentru centrare, se pun pene de plastic in colturile unei diagonale. Cu un ciocan special cu cap moale de cauciuc se bat baghetele de PVC cu rolul de fixare a geamului in rama.

Cam acestea ar fi etapele montarii geamurilor de tip termopan. Nu uitati ca pana la uscarea completa a spumei, geamurile trebuie sa stea inchise, deoarece presiunea acesteia poate deforma tamplaria de PVC. Ce urmeaza? Indepartarea spumei de pe tamplaria de PVC si apoi montarea glafurilor de interior si exterior, hidroizolatia exterioara dupa montarea termopanelor si zugravirea sau repararea zonei din jurului ferestrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *