Adezivul se gaseste ambalat la saci de hartie captusiti pe interior cu o folie de plastic pentru a preveni infiltrarea umezelei. Alegem un tip de adeziv potrivit in functie de necesitati: pentru suprafete lucioase si putin permeabile (cum ar fi mozaicul vechi din baie) este bun adezivul flexibil, pentru medii umede, putem alege un adeziv special creat pentru aceste suprafete. Sa vedem in cele ce urmeaza cum se prepara adezivul.
La ce se foloseste adezivul de gresie?
Adezivul de gresie se foloseste atat pentru nivelarea si repararea suprafetei ce urmeaza a fi placata cu gresie, cat si pentru montarea placilor de gresie . Mai intai, verificam daca sunt denivelari in sapa veche. Daca este nevoie, le vom indrepta cu adeziv. Pentru prepararea adezivului, avem nevoie de o galeata curatata de praf sau murdarie. Punem apa in galeata si apoi incepem sa turnam adezivul cu un cancioc. Proportia este indicata pe ambalajul de adeziv de gresie.
Cum se prepara adezivul de gresie?
Punem intotdeauna adezivul in apa si nu invers, deoarece omogenizarea va fi mai dificila. Lasam sa traga apa cateva minute si amestecam adezivul cu amestecatorul montat la bormasina. Lasam sa se odihneasca amestecul 5 minute si apoi amestecam din nou. Durata fiecarei etape de pregatire a adezivului de gresie si faianta este mentionata pe sacul in care este ambalat. Important este ca in final sa obtinem o pasta omogena care nu se dezlipeste de pe spaclu atunci cand il tinem in aer.
Reparatii cu adeziv de gresie?
Reparam denivelarile sapei existente, folosind un spaclu. Aplicam adeziv printre denivelari. Cand sapa este reparata aplicam o cantitate mai mare de adeziv cu mistria si il netezim pana obtinem o suprafata plana.
Am urmarit pas cu pas etapele pregatirii adezivului de gresie cu care netezim denivelarile sapei vechi si pregatim suprafata pentru placarea cu gresie de baie . Dupa cum vedeti, amenajarea baii presupune mai multe etape.