Cum se prepara gletul ?

cum_se_prepara_gletulPrepararea si aplicarea corecta a gletului sunt etape importante in lucrarile de zugraveli interioare, daca dorim sa avem finisaje de calitate. In cele ce urmeaza va prezentam cum se prepara gletul. Avem nevoie de o galeata sau un vas curat si de un amestecator atasat la bormasina.
Prepararea gletului

Mai intai turnam apa pana la umplem aproximativ 2/3 din galeata. Apoi adaugam gletul, presarandu-l usor in apa. Niciodata nu se toarna apa peste glet, deoarece nu se mai amesteca bine. Adaugam glet pana cand ajunge putin deasupra nivelului apei. Nu este inca momentul sa amestecam gletul. Lasam cateva minute pemtru ca gletul sa „traga” apa, altfel riscam sa se formeze „cocoloase”, adica mici bucati de glet uscat. Glumind putin, gletul se prepara asemanator cu mamaliga: turnam malaiul in apa, il lasam putin si apoi amestecam.
Amestecarea gletului

Dupa ce gletul s-a umezit, putem amesteca. Mai demult, mesterii obisnuiau sa amestece gletul cu o scandura. Mai nou, acesta se amesteca mai usor si mai bine cu un amestecator montat la bormasina. Este important ca gletul sa fie bine amestecat, deoarece acest lucru ne va ajuta sa dam un strat uniform si neted pe perete.
Urmeaza sa aflam  cum se da cu glet  si sa ne apucam de treaba. Spor la amenajari si  zugraveli interioare  !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *