Cum se pune gresia in baie?

cum_se_pune_gresia_de_baieCum se pune gresia de baie? Iata o intrebare ce ne preocupa inainte de a incepe lucrarea de amenajare a baii. Sa vedem! Daca baia a mai fost placata cu gresie, atunci prima etapa este sa scoatem placile vechi de gresie. Cum? Cu dalta si ciocanul, dar nu in timpul orelor de odihna in bloc, ca sa nu ii deranjam pe vecini. Curatam si adezivul de gresie vechi, maturam praful si molozul si suprafata e gata pregatita pentru a fi placata cu gresie de baie.

Planificare si masuratori

Dupa ce  pregatirea adezivului  a fost finalizata, incepem placarea efectiva a baii. Scoatem placile de gresie din cutii si facem o proba pe suprafata baii. Uneori peretii sau imbinarile lor nu sunt perfect drepte, astfel incat trebuie sa ne hotaram cum vom aseza placile de gresie in asa fel incat efectul final sa fie estetic si ingrijit. Dorim ca rezultatul  amenajarii baii  sa fie cat mai reusit.

Aplicarea adezivului pe placa ceramica

Probam si masuram cu grija, deoarece unele placi vor trebui taiate. Incepem cu placile care nu necesita taierea. Luam o placa de gresie si verificam partea poroasa a acesteia. Aplicam adezivul de gresie cu mistria si tragem peste el cu drisca zimtata. Dintii acesteia sunt de obicei cu marimea de 10 mm. Aceasta operatiune asigura aplicare uniforma a adezivului pe placa, iar marimea zimtilor regleaza cantitatea de adeziv care ramane pe placa de  gresie si faianta  .

Montarea placilor de gresie

Asezam placa de gresie pe patul de adeziv pregatit anterior, in locul potrivit, potrivim orientarea placii si presam ferm cu mana placa de gresie de baie. Exista si ciocanele speciale din cauciuc, cu care putem bate usor in placa, dar cu grija sa nu o spargem.

Repetam etapele cu drisca zimtata si cu placile de gresie pentru restul suprafetei. Verificam inaltimea fiecareia in raport cu cele cu care se invecineaza.

Distantiere pentru gresie si faianta

Folosim distantiere de plastic pentru asezarea la pozitia aliniata a placilor de gresie. Distantierele sunt acele „cruciulite” care se gasesc in mai multe dimensiuni: 2mm, 3mm, 4mm, 5mm. Cu un spaclu adunam surplusul de adeziv dintre placile de gresie.

In final masuram si taiem placile pentru spatiul care necesita acest lucru. Dar, despre  cum se taie placile de faianta  si de gresie vom vorbi intr-un alt articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *