Cum se repara un taburet de bucatarie din lemn de brad

taburet de bucatarie din lemn de bradCu timpul, taburetele de bucatarie se pot slabi la imbinari, ceea ce le va face sa se miste si sa fie nesigure. Putem sa le ducem la mesterul tamplar sa ni le repare sau putem incerca sa realizam aceasta lucrare chiar noi insine, acasa. Nu ne trebuie unelte profesioniste sau materiale scumpe. Tot ce avem nevoie este o cutie de aracet si ceva indemanare… Sa vedem cum se face…

Daca scaunul este slabit si desfacem cu usurinta structura formata din picioare si stinghiile de sustinere atunci are nevoie de reparatie. Desfacem toate imbinarile slabite, pentru a fi siguri ca structura va fi cat mai rezistenta.

A doua etapa este lipirea partilor componente cu aracet. Cu o pensula, aplicam aracet pe zonele de imbinare ale lemnului si apoi vom asambla la loc taburetul.

Nu va ingrijorati daca aracetul se intinde peste tot pe scaun. Se curata foarte usor cu o carpa inmuiata in apa curata. Nu va ramane nici o urma. Dupa asamblarea structurii de lemn a scaunului, urmeaza lipirea tabliei de sezut.

Scaunul este gata. Daca este nevoie, il putem lacui si va arata ca nou. Daca dorim sa intarim imbinarile, va trebui sa le fixam in suruburi, pentru a preveni slabirea lor pe viitor. Dar, despre aceasta lucrare vom vorbi intr-un alt episod de reparatii mobila bucatarie .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *