Cum se taie faianta?

cum_se_taie_faiantaDimensiunile cele mai frecvent intalnite ale placilor de faianta sunt de 25x50cm, adica opt placi la o suprafata de un metru patrat. Cu toate acestea, suprafetele pe care le avem de placat nu se incadreaza fix intr-un multiplu al acestei dimensiuni standard. De exemplu, la  montarea faiantei de baie  sau a glafurilor de interior si de exterior din placi ceramice. Si atunci intervine necesitatea taierii placilor de faianta. Unealta folosita este masina de taiat  gresie si faianta  . Sa vedem care sunt pasii.

Masurare
Mai intai masuram locul in care trebuie sa incapa placa ceramica. Masuratoarea se face in doua puncte corespunzatoare celor doua margini ale placii de faianta ce se va monta in locul respectiv. Pe placa masuram cele doua distante pe aceeasi latura si le marcam. Unim cele doua puncte obtinute cu un marker, trasand o linie dreapta cu ajutorul nivelei sau a unei rigle.
Cum se foloseste masina detaiat gresia si faianta

Placa de faianta va fi asezata pe suportul de pasla al masinii de taiat. Pornind de la un capat al placii, apasam ferm si impingem manerul cu rola de taiere. Rola va cresta suprafata placii ceramice. Repetam pana cand se creeaza o zona de rupere in material. Acum putem duce manerul la capatul masinii si il folosim pentru a apasa in acelasi timp pe cele doua laturi ale placii de faianta. Aceasta se rupe cu usurinta, lasand zona taieturii neteda si finisata.
Aceeasi metoda se aplica si pentru gresia glazurata. Iar unealta de taiat gresie este o investitie foarte buna si o inventie remarcabila in  istoria gresiei si a faiantei  .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *