Cum trebuie sa dai solutia antimucegai intre perete si polistiren?

solutii-importiva-mucegaiuluiIntrebare:

As dori sa izolez termic pe interior o camera dintr-un apartament construit din placi de beton. Am probleme cu mucegaiul si stiu ca exista o amorsa, adeziv (nu stiu exact cum sa-i spun) pe care trebuie sa-l dai intre perete si polistiren pentru a reduce riscul aparitiei mucegaiului. Imi puteti spune, va rog despre ce este vorba?

Raspuns:

Exista ambele solutii, fiecare cu rol diferit. Nu amorsa va este necesara, ci solutii anti-mucegai pe baza de clor, care se aplica dupa ce peretele ce urmeaza a fi izolat a fost detencuit. Deci, ca sa faceti o treaba serioasa, trebuie sa pensulati solutia antimucegai direct pe beton. Si sa fiti atenti la intersectiile de pereti cu ferestre si respectiv cu alti pereti, tavan.
Apoi se lipesc placile de polistiren (min. 5cm) aplicandu-se adeziv pe toata suprafata de palca, evitand aftfel golurile de aer, unde iarasi de obicei se formeaza vapori de apa si mucegai. Placile se vor aseza intercalat si se vor prinde totusi si cu rozete din plastic speciale de prindere.
Nu uitati de zona de pe langa geam – pe langa profilul de pvc sau orice aveti, chiar daca se va ingropa putin – veti folosi o grosime mai mica de polistiren – de ex de 3 cm – e foarte important pentru o izolare eficienta.
Polistirenul se tencuieste cu plasa de fibra de sticla.
Deasemenea, va trebui sa aveti in vedere protectia pe termen lung a peretilor – tencuiala armata cu fibra de sticla nu este rezistenta la socuri mecanice – loviri – se vor produce gauri in polistiren…amanunte… dar va indic si anumite detalii – sa tineti cont la manevrarea mobilei, de exemplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *