Curatarea peretilor de huma, vopsea lavabila sau glet

curatare_peretiPentru zugravirea peretilor avem nevoie de o suprafata curata si neteda. Aplicarea noii vopsele se va face astfel uniform si durabil. Prima etapa este, asadar, curatarea de pe pereti a zugravelii vechi, fie ca este vorba de huma, vopsea lavabila, calcio vecchio sau glet. Daca am avut tapet, atunci trebuie inlaturate orice urme de adeziv. Sa vedem in cele ce urmeaza cum se curata peretii inainte de aplicarea  zugravelii interioare  noi.
Sfaturi practice pentru curatarea peretilor

Da, trebuie sa curatam peretii… Dar cum? Cu ce? Daca zugraveala este foarte veche si s-a umflat, probabil a inceput deja sa cada si atunci treaba merge usor si repede. Dar daca nu, atunci vom observa ca indepartarea zugravelii vechi nu este tocmai usoara. Incercand sa ii curatam „pe uscat” vom observa ca se ridica foarte mult praf in aer, pe care il inspiram. Pentru a ne usura munca si a ne proteja plamanii, avem nevoie sa umezim peretii. Folosim un trafalet mai vechi. Ne mai trebuie si o galeata pe care o umplem cu apa. Inmuiem trafaletul in apa si umezim peretii cat mai bine. Desigur, pentru aceasta etapa, acoperim parchetul sau pardoseala cu folie din plastic, deoarece pot cadea stropi de apa.
Umezim o portiune de perete, dupa care putem incepe curatarea propriu-zisa. Folosind un spaclu, razuim vopseaua, huma si gletul acolo unde se umfla si se desprinde cu usurinta. Umezirea peretilor in prealabil are si rolul de a scoate la iveala locurile unde gletul s-a umflat. Lasand gletul deteriorat pe perete, riscam sa ni se desprinda si zugraveala noua. Ca sa fim siguri, putem curata peretii de glet in totalitate. Oricum, vom aplica un strat nou de glet inainte de vopseaua lavabila.

Sfat practic: la indepartarea zugravelii cu calcio vecchio, din cauza denivelarilor, este posibil ca trafaletul sa nu ne ajute prea mult. Vom folosi in acest caz o bidinea, pe care o inmiuem in apa si apoi, cu ajutorul ei, udam peretii.
Spor la treaba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *