Daca doua incaperi sunt separate printr-o bolta trebuie sa le zugravesc la fel?

Intrebare:
La mine din camera de zi (care nu e totusi foarte spatioasa – am un coltar mare) intru direct in dormitor, insa in loc de usa am facut o bolta. Dormitorul e de 4/4. As vrea sa le zugravesc in culori vesele, primitoare. Am 3 intrebari, la care v-as ruga sa ma ajutati:
a) daca aceste 2 incaperi sunt separate printr-o bolta, trebuie sa fie aceeasi culoare?
b) pentru dormitor as vrea un rosu cu alb pe colturi, sau violet deschis cu alb, sau portocaliu deschis cu verde deschis – care din aceste combinatii s-ar potrivi cel mai bine?
c) dati-mi va rog o idee buna care sa se potriveasca si pentru dormitor si pentru camera de zi.

Raspuns:
As merge pe cea de-a doua varinta expusa, anume cu alb si violet. As adauga faptul ca s-ar potrivi si mai bine combinatia clasica de alb-negru cu acente (un perete sau doar un desen) de violet. Si mobilierul ati putea sa-l concepeti la fel.

Un comentariu la „Daca doua incaperi sunt separate printr-o bolta trebuie sa le zugravesc la fel?

  1. Corina

    Cele doua incaperi ar putea fi zugravite in aceeasi culoare, dar cu nuante de intensitate diferita. O nuanta de accent s-ar putea face exact pe bolta, astfel realizandu-se un spatiu cu impact vizual puternic. Daca preferati violetul, va sugerez sa alegeti combinatia lila si alb, iar bolta sa fie zugravita intr-o nuanta putin mai inchisa. Violetul si lila se pot combina cu succes atat cu mobila wenge uni sau wenge cu alb sau crem (ca accent), care poate fi aleasa pentru living, iar pentru dormitor puteti alege mobila alba. Albul delicat, cu usoare accente de lila (pentru mobilier), aplicarea unui sticker cu un model fantezist mov si lila in dormitor, pe un perete, o perna decorativa lila si doua mov(asemeni nuantei de la arcada) va realiza un design delicat. Astfel, aceeasi cromatica, va avea un alt impact vizual alaturi de elemente de mobilier in nuante diferite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *