Daca partial pe un perete nu am izolatie exterioara , pot placa pe interior acea portiune?

Intrebare:

Casa este construita din bca si este placata pana la nivelul ferestrelor cu piatra de munte (grosime 15-20 cm). Am izolat pe exterior cu polistiren expandat de 4 cm de la piatra de munte in sus. Problema mea este urmatoarea: pe interior bucata de perete care este sub nivelul ferestrei este mult mai rece ca cel unde avem izolatie pe exterior, deci e clar ca pe acolo se pierde caldura. Se poate izola cu ceva prin interior acea portiune de cca 80 cm inaltime, unde nu este izolat exterior?
Raspuns:

Nu e indicat sa placati pe interior din moment ce se poate placa pe exterior. Incercati, cand se mai incalzeste, sa scoateti pietrele de munte de la nivelul soclului sau daca nu se poate, tencuiti si indreptati, ca apoi sa placati cu polistiren extrudat (deci rezistent la actiuni mecanice). Daca vreti sa aveti acelasi soclu – placat cu pietre de munte, va trebui sa montati niste traverse pe care sa asezati randurile de piatra (practic piatra sa se sprijine pe aceste profile – altfel se desprinde).
Daca nu vreti sa renuntati sau vi se pare destul de complicata operatiunea de refacere a zonei de soclu la exterior, pe interior se poate pune polistiren expandat de cel putin 5 cm (cel de 4cm la exterior este insuficient) sau vata minerala si apoi placati cu  gips carton  , dar asta presupune sa faceti pe toata suprafata de perete, altfel veti ramane cu o diferenta de grosime vizibila la interior doar pe zona de soclu.

arh. Madalina Radulescu
[email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *