Daca vreau sa mai aplic inca un strat de polistiren peste cel vechi trebuie sa decopertez?

Am o casa cu etaj. La parter, peretii exteriori sunt din caramida si etajul cu peretii exteriori din BCA. I-am izolat cu polistiren de 5 mm, dar adezivul a fost aplicat pe perimetrul placii si in 6 puncte. Vreau sa mai aplic un strat de polistiren peste cel vechi, tot de 5 mm cu adeziv pe toata suprafata placii. Intrebarea este: mai decopertez primul strat de polistiren, dat fiind faptul ca adezivul nu a fost pe toata suprafata placii?

Raspuns:

Trebuie urmarit cu atentie daca au aparut zone cu mucegai… daca stiti anumite zone umede din iarna trecuta, pe la colturi, pe la baza peretilor… iar apoi, daca nu sunt astfel de probleme, cred ca nu-i o problema sa adaugati inca un strat.
Montajul se va face si cu dibluri de polistiren corespunzatoare noii grosimi rezultate astfel sa se infiga in zidarie, respectiv bca, si cu adeziv (dispus la fel sa nu incarcati al doailea strat, altfel se va desprinde). Placile se vor aseza la intercalat fata de cele anterioare.
Si apoi, bineinteles, se executa o tencuiala armata cu plasa de fibra de sticla. In zona solclului se va placa cu polistiren extrudat. Iar in intradosul de gol de fereastra, deci pana in profilul pvc – ingropandu-l putin, se va placa, deasemenea cu polistiren mai subtire, se poate tot cu extrudat.
Folositi neaparat in zona de soclu tencuiala tip marmoroc, iar in sus pe fatada tencuiala tip ploaie si lavabile rezistente uv.

arh. Madalina Radulescu
[email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *