De ce nu mi se incalzeste caloriferul?

Intrebare:

Va rog sa ma ajutati in problema pe care o am de cand am schimbat tevile de la caldura. Anul trecut am schimbat tevile de la etajul meu (et. II) pana la et. IV, iar de atunci nu mai am caldura. Tevile sunt calde, dar calorifrul meu este rece. De atunci au venit mai multi instalatori, dar nici unl nu a reust sa rezolve problema. Tin sa precizez ca la parter si et. I (unde nu s-a schimbat nimic) este calura, la et III si IV (unde s-au schimbat tevile) este caldura, iar l-a mine (unde le-am schimbat si eu… legaturile fiind facute la mine la cativa cm de pardoseala) nu este.

Raspuns:

Daca vecinii de la etajele inferioare si superioare au caldura, atunci se exclude o problema a tevilor comune de incalzire. Probabil este infundata teava care face legatura intre teava comuna si  caloriferul  dvs., sau chiar caloriferul este infundat. Pentru a verifica, inchideti robinetul caloriferului pe teava de tur si lasati-l sa se raceasca. Reporniti-l si observati cat de repede se incalzeste teava. Daca dureaza mai mult de cateva secunde, atunci este posibil sa fie infundata. In acest caz, trebuie sa o schimbati. Repetati procedeul si pentru retur. Teava de tur este situata in general in partea de sus a caloriferului, iar cea de retur pe diagonala, in partea de jos.

Daca teava este in regula, atunci singura explicatie este caloriferul. Daca aveti un  model de calorifer  nou, atunci aveti robinet de aerisire (situat in partea opusa fata de tur) – il deschideti si apoi deschideti pe rand turul si returul. Daca debitul este slab, atunci caloriferul este infundat. Cel mai bine este sa il schimbati. La fel si daca ati pastrat  caloriferul vechi din fonta  .

Pentru mai multe informatii si o schita explicita a tevilor de tur si retur, va recomandam si articolul  despre aerisirea caloriferelor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*