De ce sa apelam la un designer de interior?

 

 

de_ce_sa_apelam_la_un_designer_de_interiorIntrebare:

Doresc o amenajare la o casa P+1+M cu suprafata de aprox 80 mp pe nivel in stil modern.. insa fara a arunca cu banii… Am nevoie de ideea unei amenajari tinand cunt de… utilitatea constructiei si de ce vreau eu de la spatiile respective. Am nevoie de sugestie in amenajare si folosirea culorilor… la asta nu ma pricep si sunt un tip singur care in viitor isi doreste o partenera… si… probabil copii.
Imi puteti spune costuri aproximative… si daca imi puteti trimite in baza proiectului ceva schite cu idei de amenajare, nu in detaliu, iar la venirea mea in tara in iunie sa fac plata si sa-mi puneti la dispozitie un proiect final cu cote samd…

Raspuns:

Sigur ca se poate sa avem o comunicare de la distanta!
Va pot trimite imagini 3d cu propunerea de  amenajare de interior  pentru fiecare incapere, astfel incat casa sa aiba un  design  unitar. Ca apoi sa intocmesc un proiect tehnic pentru executie, atat cu propuneri pentru pereti si pardoseli dar si tavane inclusiv plan de iluminare generala si de accent.
Mai mult, putem negocia un onorariu care sa includa si supraveghere santier.
Va voi trimite Oferta direct pe mail-ul Dvs.

Intrebare:

Doresc sa-mi amenajez singura casa, insa nu stiu de unde sa incep; nu ma pot decide la culori, stil de teama sa nu gresesc, deoarece nu sunt foarte creativa. Va rog ajutati-ma.

Raspuns:
Dar nu inteleg de ce la noi in tara oamenii, chiar si cei de generatie noua, sa zicem asa, cei care deja au calatorit in lumea asta si au inteles cate ceva din stilul nou de viata, de ce totusi au o retinere in abordarea unui designer?
Chiar daca sunteti o persoana creativa, subiectivismul va impiedica sa luati deciziile corecte.
Bun, sunt de acord! Fiecare se cunoaste pe sine si nevoile de spatiu proprii, insa un ochi de specialist vede intr-o latura noua, vede functional spatiul si in acelasi timp va crea intodeauna ceva unitar!
Acest aspect, al unitatii in amenajarea de interior, este neglijat, iar la final deranjaza – chiar pe mai multe planuri – functional, estetic si mai ales emotiv, psihologic.

Va recomand sa ma contactati telefonic pentru ca impreuna sa stabilim liniile directoare ale amenajarii de interior in casuta dvs.

Intrebare:

Am achizitionat o casuta nu foarte spatioasa si am un living de 3,8 m/ 4,3 m aproximativ, cu o singura fereastra de 90 cm latime si 180 cm inaltime… deci nu o sa am parte de prea multa lumina. As dori sa-l decorez intr-un stil combinat… piese vechi de mobilier (am un corp de mobila din anii 20), detalii clasice (candelabru bronz cu cristale, sau un abajur mare cu cristale). As dori sa folosesc un violet inchis, bej-auriu sau satinat, si un auriu bronz pentru detalii. Pentru pereti, as prefera  tapetul  , eventual cu o dunga sau mai multe dungi orizontale pe anumiti pereti, ca sa creeze impresia de spatiu.
De asemenea, am gasit un tapet decorativ texturat cu dungi orizontale – este auriu complet. Ma tenteaza sa-l cumpar, dar nu cred ca l-as putea integra in decor, ar fi prea incarcat.
Pe ce pereti sa pun tapet violet? Cum sa-l combin?
Tavanul e inalt  . Acesta va fi delimitat de  gipscarton  , iar peretii vor fi luminati (folosesc banda cu leduri RGB), in mijloc va fi un cerc sau un dreptungi larg in mijlocul caruia voi amplasa candelabrul. As dori sa combin si culoarea tavanului. Marginile tavanului vor avea banda decorativa din polistiren, decoratiunile de pe ea le voi patina cu auriu-bronz. Culorile deschise ma scot din sarite si nu as vrea sa le folosesc in exces, insa am nevoie sa existe impresia de spatiu mai mare.
In tot  livingul  va exista un singur corp de mobilier de 2, 6 m, un coltar cu tabureti, o masa ovala din metal bronz-auriu cu sticla, un TV lcd mare, PC si sistem 5.1 + eventual rafturi pe pereti. As putea folosi si fototapet…am trimis cateva exemple in attach.
Si ce  parchet  sa aleg? Ce culoare? Ce model? Am si o schita 3 D (pe peretele din dreapta va fi TV-ul si pe ce din stanga va fi coltarul si masuta… mobila inca nu m-am decis daca o bag sub TV sau intre el si  canapea  (am mai multe corpuri de mobilier… unele sunt de 1 m), la living exista o singura fereastra – in schita am pus 2 intr-ucat voiam sa sparg peretele pentru a mai monta o fereastra.
Am dat cat mai multe detalii cu putinta. Va rog sa-mi oferiti niste solutii.
Va multumesc anticipat!

Raspuns:

Ma bucur ca aveti astfel de alegeri…. imi pare ca acest fusion clasic si minimalism este cel mai apropiat de sentimentul de apartenenta Acasa.
Insa trebuie sa intelegeti ca exercitiul de imaginatie pe care mi-l solicitati este… putin cam mult! Pentru a avea o ordine in aranjarea tuturor elementelor la care faceti rererire: corpul de mobilier, candelabrul si mai ales volumetria spatiului interior, trebuie vazute si analizate din punct de vedere stilistic.
E cam greu prin povesti… va invit sa stabilim o zi pentru o consultatie.

arh. Madalina Radulescu
tel. 0726.27.1978
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *