De ce se incalzeste doar jumatate de calorifer?

Intrebare:

Am o problema greu de solutionat. Acum 2 ani am schimbat coloanele de incalzire termica, radiatoarele din apartament. Am montat radiatoarele in diagonala cu tur sus si retur jos. Problema este ca nu se incalzeste decat jumatate din calorifer, partea de sus. Stau la etajul 1 iar vecinii de deasupra mea au incalzire buna. Tevile pe verticala au diametre diferite, functie de etaj. Doresc sa mai incerc varianta de montare a turului si returului pe aceeasi parte a caloriferului. Ma gandesc la posibilitatea ca anormalitatea sa vina tocmai de la legarea in diagonala. M-ar interesa sfatul dvs. Toata aprecierea mea pentru site.
Raspuns:
Sunt 2 raspunsuri:
– fie s-au umplut de mizeria din sistemul centralizat de la radet – un fel de mal, pe care radiatorele din fonta il suportau mai usor, in sensul ca tot aveau randament. E destul de grav – la vara trebuie sa spalati radiatoarele, insa problema va tot aparea.
– fie sunt neaerisite, ceea ce e foarte simplu, undeva sus, eliberati un surub si curge putina apa murdara. Astfel se aerisesc si aceste radiatoare.

arh. Madalina Radulescu
rmadalina@gmail.com

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*