Decor Vintage pentru incaperi romantice

Stilul vintage este specific perioadei postbelice, este original, sic,  puternic legat de trecut si permanent la moda.
Atmosfera vintage poate fi creata in orice tip de interior. Este foarte usor de adoptat prin imbinarea de mobila si accesorii decorative. In crearea unei camere vintage este importanta cromatica ambientală pastelată ce are ca scop reliefarea unei atmosfere romantice, evidenţierea decoraţiunilor şi a elementelor de mobilier prin tonuri puternice, extravagante de verde, lila sau portocaliu, unde motivele florale şi geometrice aduc un plus de savoare şi personalitate. Aproape orice lucru vechi sau cu aspect invechit poate fi o atractie vintage in casa, indiferent de utilitatea pa care a avut-o inainte.
Pentru crearea unei atmosfere vintage nu este necesara o investitie fabuloasa in piese de mobilier sau decoruri. Este suficient sa fie evidentiate obiectele si atmosfera romantica se contureaza.
Alte elemente care nu trebuie sa lipseasca sunt motivele florale, dungile,  piesele de mobilier cu aspect uzat, broderiile, oglinzile cu rame aurii sau argintii (si aspect uzat), candelabrele, sfeşnicele din fier forjat, fotografiile înrămate sau  casetele de bijuterii si ceasurile vechi.
Incaperile vintage sunt imediat asociate cu extravaganta, libertatea spirituala si spatiu cu personalitate. Materialele utilizate in astfel de incaperi sunt naturale, mobilierul este preponderent confectionat din lemn masiv, draperiile si perdelele sunt din fibre textile ( bumbac, in, canepa, matase, s.a)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *