Decoratiuni interioare cu picturi murale

picturi_murale_manualeAtunci cand suntem in momentul alegerii unui stil de decorare interioara a casei trebuie sa analizam cat mai multe variante, idei si solutii. Folosita des in stiluri precum belle epoque, pictura murala astazi revine in vitalitate. Haideti sa vedem ce avem de facut pentru a decora astfel o camera de zi, dormitor sau camera copiilor.
Alegerea temei decorative
In primul rand trebuie sa ne gandim la o tema de decorare. In cazul unei camere de zi putem alege stilul Art Deco. Aparut la inceputul secolului 20 acest stil incearca sa schimbe perceptia despre lumea moderna ce incepea sa se contureze. Este un stil care inseamna o revarsare a ideilor de frumusete bazata pe combinarea diferitelor forme geometrice. Din punct de vedere arhitectonic, exponenti de baza ai acestui stil sunt zgarie norii Americii construiti in anii ’30. Ca si decorare interioara se impune prin realizarea manuala a acestora ca si opozitie fata era industriala ce avea sa urmeze. Din punct de vedere al ideilor se diferentiaza simetria si repetitia influentata de cultura Asiatica.

Mergand cu ideile de pictura murala mai departe poposim in  dormitor  . Aici ambianta trebuie sa fie intima si calduroasa. Se pot realiza preluari dupa autori celebri precum Michelangelo si Raphael eponenti ai artelor fine din secolele XV – XVI. Vom contacta mai multi pictori profesionisti pentru a intelege mai bine aspectele acestui tip de lucrare.

Si ajungem la  alegerea culorilor in camera copiilor  . Ne dorim crearea unei atmosfere ambiante plina de viata si buna dispozitie. Si cum cei mai buni prieteni ai copiilor sunt eroii desenelor animate, decorarea peretilor cu personaje din benzile desenate este foarte potrivita. Imaginile viu colorate vor fi cu siguranta pe placul celor mici.

Am dezbatut cateva aspecte care trebuie avute in vedere atunci cand dorim sa ne decoram interiorul casei cu picturi murale, ca alternativa la  zugravelile interioare  clasice. Putem alege dintr-o varietate de  stiluri de decoratiuni interioare  si intotdeauna este bine sa ne consultam cu un specialist in acest domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *