Desfundarea scurgerii de la chiuveta de baie

O problema cu care ne confruntam periodic este infundarea chiuvetei din baie datorita diverselor depuneri ce se aduna dupa rondela metalica a ventilului si in sifonul de sub chiuveta. In acest caz, apa se scurge mai greu si ramane mai mult timp in chiuveta. In cele ce urmeaza, sa vedem cum se desfunda scurgerea chiuvetei de  baie  .

Cum arata o chiuveta infundata?

Chiuveta se umple repede, iar apa ramane si nu se scurge nici macar dupa ce am inchis robinetul. Trebuie sa luam masuri!
Demontarea scurgerii chiuvetei
Mai intai, ne pregatim cu o galeata pe care o asezam sub chiuveta de baie, in dreptul racordului flexibil de scurgere a apei la canalizare, pentru a colecta apa ramasa atunci cand vom demonta racordul. Acest racord fie este introdus direct in teava din zid fie prin intermediul unor coturi de PVC. Acestea protejeaza impotriva mirosurilor din sifonul de pardoseala. In bucla care se formeaza se mentine permanent apa si astfel se creeaza o bariera impotriva mirosului neplacut.

Scoatem capatul racordului din teava de scurgere si il lasam in galeata, ca sa sescurga si restuld e apa. Apoi desfacem coturile de PVC din racordul flexibil si pastram garniturile, pentru a le pune la loc la sfarsitul operatiunii. La capatul celalat, racordul este insurubat pe rondela metalica inferioara a ventilului fixat de chiuveta de baie. Il desfacem si de aici. In chiuveta, identificam si desfacem cu o surubelnita surubul care prinde rondela superioara a ventilului de cea de sub chiuveta, apoi indepartam rondela.

desfundare_scurgere_chiuveta_baieSpalarea elementelor de scurgere
Toate elementele demontate, adica rondelele metalice, ventilul, coturile de PVC, racordul si garniturile vor fi spalate bine cu apa si detergent. Nu uitam sa curatam si scurgerea secundara a chiuvetei (preaplin) si canalul de scurgere principal prin partea inferioara a chiuvetei, folosind o perie de spalat sticle sau un burete. Daca vreuna din piese nu mai este in stare buna, este ruginita sau rupta, cel mai bine este sa o inlocuim. Nu ne jucam cand vine vorba de  instalatiile sanitare  si putem avea surprize neplacute.
Montarea scurgerii chiuvetei

Dupa curatarea de depuneri si murdarie, elementele sifonului de scurgere pot fi montate la loc. Incepem prin a aseza rondela de la ventil pe garnitura de cauciuc corespunzatoare.
Sub chiuveta vom monta rondela pereche a ventilului, cu o garnitura intre rondela si chiuveta de ceramica. Prin partea superioara a chiuvetei de baie, prindem cu surubul rondela superioara si cea inferioara. Insurubam si rondela inferioara a ventilului. Totul trebuie prins strans, ca sa nu permita scurgerea apei sub chiuveta. Racordul flexibil se monteaza cu o garnitura intre el si ventil, tot pentru etanseizare. Il fixam strangand piulita care se insurubeaza pe rondela inferioara a ventilului. Fixam si coturile la capatul celalalt al racordului si le introducem in teava de scurgere.

Cam asa se desfunda scurgerea chiuvetei de baie, facem proba si lucrarea de instalatii sanitare este gata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *