Detalii secrete care fac diferenta intr-o baie

La primul contact, baia se remarcă prin gresia și faianța folosită, imbinarea plăcilor ceramice, a modelelor folosite. Dincolo insă de acest aspect, nu trebuie uitate detaliile care fac diferența dintre o baie banală și una deosebită. Fiecare acesoriu din baie trebuie bine gândit, achiziționat in baza unor idei, a unor planuri ce țin și de stilul băii, respectiv designul și mobilierul.
O oglindă deosebită va fi intotdeauna de efect in baie. Fie că dispuneți de o baie spațioasă sau de mici dimensiuni, oglinda va fi remarcată, in condițiile in care ați optat pentru o oglindă mai deosebită, nu cea clasică și pătrată. Fie este rotundă, mare, cu o ramă aparte, fie aveți un set de oglinzi dispuse intr-un model, sigur acea zonă, respectiv cea de deasupra chiuvetei, va atrage privirile tuturor. De efect este și o oglindă imensă, care poate imbrăca un perete intreg și asta indiferent cum este baia: spațioasă sau mai mică.

E cam inestetic să ținem hainele murdare, ce trebuie spălate, in baie, in coșuri de plastic, spre exemplu. Dar ce ziceți dacă optați pentru coșuri din ratan, din nuiele, iar dacă mai sunt și tip taburete vor fi de efect. Acestea sunt și moderne, și elegante și practice. Haideți să scăpăm din băile frumos amenajate de elementele din plastic!
Săpunurile trebuie să facă față băii moderne și elegante. Pornind de la savoniere și ajungând la săpun in sine, toate aspectele contează. Savoniera trebuie să fie deosebită, practică, ușor de folosit și intreținut; la fel este și cazul dispenserului pentru săpun lichid. Nu lăsați săpunul lichid in recipientul achiziționat! Unul simplu, dar de calitate, va fi de efect. Fie că este din porțelan sau ceramică, dispencerul va fi remarcat și admirat. Nici săpunul in sine nu trebuie neglijat. In farmacii sau magazinele de specialitate, găsiți săpunuri parfumate, cu un design deosebit, cu arome incântătoare.

In general, nu aș opta și incuraja folosirea unei perdele pentru cada de baie dar, pentru cine chiar vrea să doteze baia cu o perdeluță, recomand cele din material, nu cele din nailon! Cele din material, fie că sunt mai lungi decât cada, fie sunt medii ca lungime, trebuie alese cu gust, elegante, simple sau cu modele discrete, dar neapărat din materiale de calitate.
Despre robinete nu mai vorbim. Lăsați deoparte modelele clasice și incercați ceva nou, cum ar fi cele cu apa in cascadă.
Lavoarele cât mai aparte vor fi remarcate imediat. Fie alegeți unul mai spațios, fie optați pentru două, câte unul pentru fiecare robinet, dar ideea este să aibă o altă formă decât cea clasică, rotundă.

Contează foarte mult și celelalte accesorii mici: periuțele de dinți vor avea propriile suporturi, dar fără plastic! Mizați pe unele din porțelan sau ceramică, cu sau fără modele. Suporturile pentru prosoape să fie cât mai ingenioase, mai inovative și nu vă limitați la unul. Aveți nevoie in baie de un prosop de mâini și altul pentru corp.
Covorașele de baie sunt la modă, dar alegeți unele de calitate, antiderapante. Fie că le puneți in cadă, fie in apropiere, fie optați pentru unele simple, fie pentru unele viu colorate, acestea trebuie să fie pufoase, plăcute la atingere.
Suportul pentru hârtia igienică trebuie să fie unul elegant și de efect, iar din punct de vedere igienic ar trebui să acopere produsul de praf.
Idei sunt multe, accesoriile trebuie achiziționate cu cap, adică să nu vă zgârciți dacă vreți o baie de efect, cu elemente ce fac diferența.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *