Dezumidificare si purificare cu aer conditionat mobil

Iata ca vara vine cu pasi rapizi. Daca anul trecut caldura ne-a luat prin surprindere, anul acesta vom urma exemplul zicalei: vara sanie si iarna car. Ne vom pregati din vreme cu  instalarea unui aer conditionat  cu functii suplimentare de dezumidificare si de purificare a aerului. Dar apare o problema: tocmai am terminat de amenajat casa si nu am vrea sa facem alte modificari, pe care le implica instalarea aerului conditionat. Pe de alta parte, am vrea ca pe durata zilei sa racorim  sufrageria  , iar pe durata noptii  dormitorul  . Putem asa dar apela la un aparat de aer conditionat mobil.

Cum functioneaza aparatul de aer conditionat mobil?
Haideti sa vedem cum functioneaza si de ce avem nevoie. In principiu, aparatul de aer conditionat mobil are functionarea interna similara cu cea a unui aparat fix incarcat cu freon. El va realiza schimbul de caldura intre interiorul casei si exterior. Pentru a face aceasta delimitare, la aparat se ataseaza un canal de PVC care are rolul de a impinge in exterior caldura preluata din camera. Asa dar, avem nevoie de o deschidere in geam sau in zid prin care sa treaca teva de evacuare a aerului cald. Ca si aparatul de  aer conditionat  clasic, si aparatul de aer conditionat mobil dispune de un compresor, un agent de racire – numit generic Freon si de un sistem de ventilare. In plus, contine si un sistem de purificare a aerului si un  dezumidificator  . Filtrele se pot curata periodic.

Cutia aparatului are patru roti pentru deplasarea acestuia in camera. Dar distanta de deplasare este limitata de lungimea tubului de evacuare a aerului cald. Aerul rece este circulat in camera prin partea frontala a aparatului de aer conditionat mobil. Functia de dezumidificare este disponibila separat atunci cand umiditatea din camera este foarte ridicata, in general peste 75-80%.

Acestea sunt cateva aspecte despre aparatele de aer conditionat mobil cu functie de dezumidificare. Ele sunt utile atunci cand dorim o solutie rapida si fara a fi limitati de instalarea fixa a unitatii interioare in cazul aparatelor fixe. Producatorii consacrati vin cu o oferta variata de aparate de aer conditionat mobil cu functie de dezumidificare si purificare a aerului. Pentru a pastra cat mai mult aerul rece in apartament este recomandata montarea noilor  geamuri termopan  tip ” four seasons „.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *