Din ce se compune mobilierul de baie

chiuveta baie

Mobilierul de baie poate fi unul dintre ultimele lucruri la care ne gandim atunci cand ne apucam de amenajarea baii, insa reprezinta unul din aspectele cele mai importante, care contribuie mult la impresia generala. Fie ca este vorba de dulapuri, oglinda sau mici detalii precum o etajera, trebuie sa acordam atentia cuvenita pieselor de mobilier din baie.

Dulap sub chiuveta

Dar sa vedem din ce se compune mobilierul de baie. In primul rand, este vorba de spatiile de depozitare a obiectelor personale. In functie de marimea baii si de spatiul disponibil, putem alege un dulap care sa mascheze zona de sub chiuveta. Putem tine aici detergentul sau produsele de curatenie. Daca teava de scurgere a chiuvetei sau alte tevi de alimentare cu apa se afla in aceasta zona, este bine ca dulapul sa fie usor detasabil, pentru a permite accesul la tevi, in caz de necesitate. Daca avem aici contoarele de apa, avem grija sa fie cat mai ferite, dar usor de vizualizat. Daca nu dorim sa folosim acest spatiu de sub chiuveta pentru depozitare, dar totusi dorim sa mascam tevile inestetice, atunci putem apela la un suport pentru chiuveta, din portelan sau din acelasi material ca si obiectele sanitare .

Dulapuri suspendate

Un dulapior suspendat este foarte util pentru a tine periuta si pasta de dinti, rezervele de sapun sau cosmeticele. Acesta trebuie asezat la indemana si, eventual, poate fi prevazut cu o oglinda pe exteriorul usii. O idee de economisire a spatiului este folosirea de etajere suspendate de o parte si de alta a oglinzii. Astfel, toate obiectele sunt la indemana. Daca suntem fericitii posesori ai unei bai spatioase, putem aloca un dulap incapator special pentru prosoape, halate de baie si alte lucruri necesare in baie. Acesta poate fi format din cateva sertare, sau poate fi genul de dulap cu rafturi si usi.

Oglinda are un rol central in baie si poate fi prevazuta cu o rama care sa se asorteze cu restul accesoriilor de baie.

Tratarea lemnului

In general, mobila de baie este fabricata din materiale care sa reziste la umezeala: lemn tratat special in fabrica pentru a rezista in conditii de umiditate sau PVC, iar accesoriile din metal sau sticla.

Mobilierul de baie poate transforma o incapere rece si neprimitoare intr-o camera de relaxare si buna dispozitie. Nu trebuie sa uitam ca este prima camera in care intram dimineata, la trezire, si ultima incapere in care mergem sa facem dus inainte de culcare. Iata de ce este nu trebuie sa neglijam amenajarea baii cu mobilier de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *