Eficienta energetica tot mai importanta pentru dezvoltatorii imobiliari

In ultimul timp s-a observat o importanta tot mai ridicata acordata de dezvoltatorii imobiliari pentru eficientizarea energetica a proiectelor dezvoltate. Astfel se acorda o atentia mai mare la calitatea materialelor de constructie folosite pentru usile glisante ce fac trecerea catre terasa, sau calitatea gemurilor mari utilizata, care sa ofere un confort energetic superior, chiar daca costurile de productie ale acestora este mai ridicat.

Aceste este rezultatul unui studiu realizat de consultantii companiei austriece Alukönigstahl din Romania. Acestia au mai sesizat ca tendintele de crestere a performantelor confortului energetic se incadreaza in contextual international actual, scopul final fiind obtinerea de cladiri si imobilie independente din punct de vedere energetic.

In tipul de cladiri realizate cu eficiente energetica maxima cu design utra modern se incadreaza complexul Urban Space, situat in zona centrala a Bucurestiului. Ansamblul este alcatuit din doua corpuri de cladiri, cu 75 de apartamente, diverse ca tipologi si suprafata. Apartamentele se disting prin dimensunile exacerbate a ferestrelor, care pornesc de la nivelul pardoselilor si se finalizeaza la nivelul tavanului. Pentru a se obtine liniile simple dorite de arhitecti s-au utilizat in constructie materiale robuste si durabile de foarte buna calitate, dar si foarte placute vizual. Un alt exemplu este Complexul residential Grigore Mora, situat intr-o zona rezidentiala exclusivista. Acesta se evidentiaza prin executarea lucrarilor de anvelopare a cladirii in vederea optimizarii energetice, in conditiile in care apartamentele, in numar mic, sunt construite pe suprafete generoase iar ferestrele au dimensiuni mari. Un alt exemplu de complex imobiliar bine realizat in opinia expertilor de la Alukönigstahl, este Cortina Residence, situate in zona de nord a capitalei, in apropierea Parcului Herastrau. Acest complex, cu un design ultra modern, se evidentiaza de asemenea prin ferestrele cu dimensiuni foarte mari, dar care datorita materilelor calitative folosite nu are pierderi de energie astfel ca confortul termic al apartamentelor este sporit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *