Elemente de protectie din fier forjat

Inca din cele mai vechi timpuri protectia si aspectul locuintelor a fost o preocupare pentru  oameni. In zilele noastre, utilizarea elementelor de protectie din fier forjat a devenit un factor de aparare util si placut ochiului. Fierul forjat poate ridica sistemul care ne protejeaza locuinta la rang de arta.
Termenul de fier forjat, face aluzie la metoda de prelucrare a fierului, batut cu ciocanul si modelat. Prelucrarea manuala se face de catre mesterii fierari, care utilizeaza inca instrumente traditionale ca ciocanul, nicovala si focul. Acestia pot transforma bucatile din fier in garduri, balustrade, grilaje si copertine care au ca scop siguranta personala dar si infumusetarea locuintele. Prin utilizarea elementelor din fier forjat aduceti in case farmecul medieval si misterios.
Principala caracteristica a fierului este ductilitatea, proprietatea de a putea fi prelucrat in foi sau fire foarte subtiri, acesta poate lua orice forma prin forjare. Procedeul de forjare se realizeaza la temperaturi cuprinse intre 700 si 900 de grade. Prelucrarea se face cu mare atentie, pentru ca la temperatura mai scazuta fierul poate sa crape sub presiunea loviturilor iar la temperaturi mai ridicate se apropie de punctul de fuziune. In momentul in care fierul este de culoare rosie, este perfect pentru prelucrat.
Gardul, nu este doar un element decorativ, acesta  protejaza de vizitele nedorite, tot mai numeroase in ultimii ani la noi in tara. Aceste sunt realizate in armonie cu celelalte obiecte pentru a crea un mediu ambiant primitor, calm.  Grilajele din fier forjat pot fi utilizate intr-o multime de domenii, pot proteja si decora: case, apartamente, banci si birouri, restaurante si baruri, centre comerciale si de expozitie sau buticuri si chioscuri. Sunt confectionate din diferite profile rectangulare, bazate pe modele simpliste. Foarte importanta pentru un grilaj din fier forjat este imbinarea si incadrarea armonioasa a elementelor componente. Grilajul din fier forjat poate avea modele diverse: clasice, romantice, medievale, rustice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*