Etansarea usilor, metoda rapida

Nu odata se intampla ca dupa montarea usilor, sau dupa un oarecare timp de utilizare, sa observam ca a ramas (s-a format) un spatiu care conduce curentii de aer, mirosurile sau insectele. Insa prin numeroase metode nu foarte costisitoare aceste probleme pot si foarte usor rezolvate. Iata cateva modalitati eficiente si ieftine de etansate a spatilor de la usa care pot fi incomode.

Garniturile din spuma, sunt foarte eficiente. Prin simpla lipire a benzilor din spuma pe partea inferioara a partii imobile (tocului usi) poate etansa foarte bine. Spuma de poliuretan este foarte ieftina, insa nu are o durata de viata mare ( de cele mai multe ori nu rezista doi ani). Spuma din PVC, cu celule închise este un material mult mai rezistent, si nu isi modifica proprietatile sub actiunea soarelul. Benzile din spuma PVC, se aplica cum sunt, nu trebuiesc intinse, intrucat se va reduce din grosime si eficienta. Chiar daca se va inampina o rezistanta din partea usii la primele utilizari, aceasta va disparea rapid. Un alt tip de garnituri sunt si lamele flexibile cu profil v, sunt optiuni moderne si practice. Aceastea sunt de fapt grarnituri din profil de polipropilenă extrudată dotata cu o parte adezivă. Se monteaza foarte usor pe parte imobila sau pe canturile canalului .

Este recomandata etansarea usilor care fac trecerea care spatiile neincalzite, sau exterioare. Este bine sa nu incercati sa etansati usile din interior deoarecea micile „fisuri” au rol de a ajuta la ventiarea corecta a locuintei.

O alta metoda de etansare a usilor este prin utilizarea de plinte. Spatiul ramas dintre usa si prag nu este doar inestetic ci si un mod de a pierde energie termica. De aceea este foarte recomandat sa etansati astfel de zone. Prin utilizarea plintei obtineti o incapere izolata dar si un element decorativ. Plintele felxibile, sunt lama subtiri din cauciuc, care permanent se vor afla in contact cu solul. Puteti utiliza si mentinute de un profil din aluminiu, acestea de obicei au dispozitive de insurubare, pentru a fi usor montate. Este recomandat sa utilizati materiale de calitate buna pentru a oferi durabilitate si aspect placut trecerii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*