Hidroizolatie exterioara termopane

Hidroizolatie Exterioara Termopane

Dupa montarea tamplariei de PVC, urmeaza etapa de hidroizolatie exterioara. Tocul ferestrei a fost fixat de zid cu spuma poliuretanica, dar aceasta nu este de ajuns pentru a oferi o hidroizolatie eficienta impotriva infiltrarii apei de ploaie. Spuma poliuretanica din jurul tamplariei PVC trebuie suplimentata de un strat de protectie, din silicon bituminos. Acesta, cunoscut si sub denumirea de bitum, este folosit si in constructii, la hidrozolatii de acoperisuri si terase pentru case.

Indepartarea surplusului de spuma poliuretanica

Dupa ce au plecat mesterii care au montat termopanele , vedem ca spuma poliuretanica se usuca treptat, insa ramane iesita in exterior. Folosim un cutter sau un cutit pentru a indeparta spuma de pe tamplaria de PVC pana la suprafata zidului.

Pregatirea suprafetei

Dupa aceasta operatiune, ne putem pregati pentru hidroizolatie. Ca sa protejam tocul geamului, aplicam o banda adeziva de hartie pe tamplaria PVC si pe portiunea de zid pana unde dorim sa aplicam siliconul bituminos. Acesta este mai greu de curatat dupa aplicare. Astfel, la sfarsit, vom inlatura doar banda adeziva din hartie, iar suprafata de toc si cea de zid vor ramane curate.

Dupa toate pregatirile, putem incepe aplicarea unui strat de silicon bituminos. Este bine sa ne protejam mainile cu manusi din plastic, deoarece bitumul este foarte aderent la piele si se va curata greu de pe maini. Intotdeauna folosim echipamentele de protectie conform instructiunilor producatorilor.

Siliconul bituminos pentru hidroizolatii

Bitumul se gaseste in magazinele de materiale de constructii ambalat la tuburi, pentru a fi mai usor de folosit. Acest model de bitum se poate folosi in scopul hidroizolarii acoperisurilor si teraselor pentru case, dar se gaseste in recipeinte mai mari. Dupa aplicare, suprafata cu bitum se netezeste cu un spaclu, pentru a se uniformiza aderenta bitumului la cele doua suprafete: zidul si tamplaria PVC . La sfarsit, inlaturam banda adeziva de pe zid si de pe tamplaria PVC.

Tencuiala exterioara

Hiroizolarea zonei din jurul tamplariei PVC a termopanelor este gata. Urmeaza tencuiala exterioara peste siliconul bituminos, insa putem fi siguri ca am facut o hidroizolatie corecta si eficienta pentru prevenirea infiltrarii apei de ploaie sub tamplaria PVC cu geam termopan .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *