Idee de amenajare a unui living de dimensiuni medii

Intrebare:

As dori foarte tare daca se poate sa primesc un sfat de la un profesionist in amenajarea unui living, care este de fapt camera mare a unui apartament, are cca 2o mp. Deocamdata, exista doar un dresing cu oglinda pe un perete, este culoarea wenge, si un coltar din piele aceeasi culoare maro-negru. Sunt intr-o mare dilema la  alegerea perdelelor  si a restului de mobilier. Nu as vrea sa fie prea incarcat de mobila, ma gandeam doar la cateva corpuri gen  mobila de living  , putin tapet in spatele ei, perdele si un  covor  , desigur. Avand in vedere culoarea inchisa a dulapului si a  canapelei  , ma gandeam ca restul sa fie in contrast, sa nu fie totul sobru si inchis la culoare. Camera este foarte luminoasa, geamul este destul de mare, are in jur de 3m. Peretii sunt zugraviti in alb. In cazul in care va intrebati ce cauta dresingul in living, este pentru ca vorbim de un apartament cu 2 camere, iar dormitorul este camera copiilor. De aceea am vrea ca, livingul(camera mare) sa fie primitoare si utila.

Raspuns:

Nu va cunosc gusturile si imi este foarte greu fara imagini sa stabilesc o compozitie cromatica… mai mult o compozitie si de volume, avand in vedere masivitatea celor 2 obiecte de mobilier existente. Pot doar sa va indic sa alegeti – bordo + bej – pentru contraste puternice. Incercati!

arh. Madalina Radulescu
[email protected]

Un comentariu la „Idee de amenajare a unui living de dimensiuni medii

  1. Elena V.

    Puteti alege un mobilier modular, in nuante de maro castana sau maro roscat, avantajul acestuia ar fi: coloristic- aduce o alta nuanta de maro, ton de pamant; functional-permite reasezarea in alte moduri dupa un timp si are corpuri inchise pentru depozitarea unor obiecte. Peretii ii puteti zugravi in doua culori: alb+vernil; alb+crem; ocru+oranj pal; portocaliu+galben soare. Perdelele pot fi crem pal sau alb, din material delicat(gen organza). In loc de fotolii puteti realiza sau achizitiona perne cu dimensiuni mari, ce pot fi stivuite intr-un colt asigurand si un punct de atractie vizuala si se utilizeaza cand si daca este necesar. Culorile acestora pot fi: ocru, maro castana, maro inchis, crem; bej; kaki; portocaliu, dar numai culori uni, astfel incat sa se asorteze cu cromatica din interior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *