Idei de design interior pentru apartament cu trei camere

Intrebare:

Am cumparat recent un apartament cu 3 camere, decomandat, pe care dorim sa il renovam. Am dori sa fie mai colorat, culori pastel, dar fara sa fie obositor. Ne-am documentat, am cautat idei, ne-am oprit la schema cromatica din atasament dar am dori cateva sfaturi pentru imbinarea detaliilor astfel incat apartamentul sa fie amenajat unitar. Am citit printre sfaturile dumneavoastra ca e indicat ca un perete central din sufragerie sa fie pictat diferit. Noi ne gandeam la nuanta de verde din schema… Eventual combinat cu galben. Poate va ajuta suprafata camerelor: sufragerie 17,5 mp, dormitor 11 mp, dormitor 9,5 mp, bucatarie 8 mp, baie 3,5 mp, hol 9 mp, balcon 7 mp. In bucatarie este o nisa in care intra un coltar cu masa. Ar merge la schema atasata ca in bucatarie, baie sau balcon sa punem gresie cu romburi mari alb-negru?

Raspuns:

Nu va pot sfatui in context…nu cunosc luminozitatea spatiilor interioare, orientarea cardinala… Aceasta asociere de culori pastelate s-ar potrivi, dupa gustul meu, in spatii orientate spre vest, unde lumina are mare caldura. Nu v-as recomanda in spatii orientate la rasarit… nu se vor simti… se spala, pentru ca lumina de dimineata are exact aceleasi nuante (pana in ora 9). In loc de albastrul din schema as alege un mov, combinatia verzui-mov e mult mai vivanta. Acesta pe care o aveti e prea relaxanta… sunt culori de spatii de recuparere, de spatii de cazare in zone marine.
V-as ruga sa mai studiati putin culorile si din prisma contrastelor si efectele acestora asupra individului.

Raspuns:

Va multumesc foarte mult pentru sfaturi.
Apartamentul are ferestre spre S-E si este foarte luminos. Ce combinatie cromatica credeti ca s-ar potrivi pentru aceasta orientare?
Am uitat sa specific ca pe hol, deasupra usii de la intrare, este o grinda de sustinere, destul de groasa, iar intre grinda, care e paralela cu peretele usii, si perete este un spatiu – grinda nu este lipita de perete. Acolo este un colt intunecat care nu imi place. Credeti ca este o idee buna sa pun acolo niste spoturi? Pe grinda vreau sa pun niste tablouase mici, patrate, cu simboluri ale familiei noastre…
Voi mai studia efectele culorilor in design interior, cum m-ati sfatuit.
Va felicit pentru site, am gasit foarte multe sfaturi bune.
In cazul in care nu abuzez, va atasez niste poze cu apartamentul, asa cum l-am cumparat. Daca doriti sa le postati pe site, nu ma deranjeaza. Eventual, daca sunteti interesati, pot trimite si poze dupa renovare, sa le postati Before/After.
Raspuns:

Aveti mult de munca …. probabil ca deja ati inceput.
Va recomand sa alegeti combinatii de culori precum: portocaliu-maro-bej in sufragerie, olive-alb in dormitorul mare, lila-alb in dormitorul mic. Iar in bai as vedea un turquoise marin. Bucataria, pentru ca are iesire spre balcon, v-as recomanda ceva altfel, bucatatia – gradina, verde natural din gradina verticala langa locul de servit masa, care sa continue in balcon cu multe plante. Acolo trebuie amenajat (spatiul va permite) o masuta si 2 scaune din fier forjat de gradina pentru servirea cafelei si a ceaiului si nu numai.

arh. Madalina Radulescu
[email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *