In Bucuresti constructorii castiga dublul banilor investiti

Stefan Dumitrascu, arhitectul sef al Sectorului 3 a declarat ca in perioada 2007-2008, profitul pe care il avea un investitor ce construia apartamente era de trei ori mai mare decat investitia, insa acum acestia isi dubleaza doar bani in urma aceleiasi investitii. „Pentru un euro investit acum în imobiliare, în Bucureşti, câştigul este de 100%. Încă este foarte rentabil. Până în 2008 câştigul dezvoltatorilor era de 300%. În acei ani preţurile apartamentelor erau mult mai mari, iar coeficientul de construire intensivă pe teren era şi el mult mai mare”

Aceata mai este de parere ca pretul apartamentelor vechi, este in continua scadere si asta datorita confortului mai mare oferit de apartamentele noi, dar si datorita promotilor tot mai atractive cu care vin noii dezvoltatori. „Aceste apartamente se vor devaloriza progresiv, iar în următorii doi ani această scădere se va menţine, din cauza uzurii inevitabile a acestor spaţii, dar şi a calităţii mult mai ridicate a spaţiilor care se construiesc. Acum încă se vând apartamente vechi în zone bune de locuit cu 1.000 de euro metrul pătrat, or cu aceşti bani se cumpără o cu totul altă calitate într-un ansamblu nou. Sunt dezvoltatori care îţi dau şi o maşină sau mobilă în banii ăştia”.

Urmarind trendurile imobiliare, Stefan Dumitrescu este de parere in urmatorii ani pretul apartamentelor vechi se va stabiliza in jurul sumei de 550-600 de euro pe metrul patrat, deci se va urma aceasta linie descrescatoare, comparative cu pretul mediu actual de 1000 de euro pe metrul patrat. Aceast trend descendent al preturilor apartamentelor a inceput in 2008 cand s-a inregistrat o prabusire brusca a preturilor apartamentelo cu 50 % si a continuat pana in 2012 cand s-a ajuns la o oarecare stabilitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *