Ingrijirea mobilei de grădină din lemn de tec

Tecul este un copac exotic, se gaseste in special in Sud-Estul Asiei, in tari ca Thailanda, Burma, Malaezia sau Indonezia. A fost importat pentru prima data in Europa de olandezi, dupa ce au colonizat teritoriile indoneziene.
Lemnul de tec este de esenta tare, frumos si scump. Contine o cantitate foarte mare de ulei. Este foarte des utilizat de producatori pentru realizarea mobilei de exterior. Este preferat de acestia pentru durabilitatea si rezistenta sa la intemperiile vremii. Lemnul de tec nu se umfla si este protejat atacul termitelor sau diferitelor ciuperci care mananca in general mobila. Mobila de tec provine din copacii maturi de peste 80 de ani.
Mobila de gradina din lemn de tec nu necesită tratarea cu ulei in primi ani de utilizare.  Piesele nu trebuie curatate pana nu s-au aclimatizat. Dupa aceasta perioada pot fi spalate cu atentie cu apa. Se pot utiliza aparate de curatat sub presiune.
In timp mobila poate fi atacata de mucegaiuri sau ciuperci. Printre primele semne sunt petele de culoare inchisa ce apar pe suprafata acesteia. Aceasta problema poate fi remediata prin spalare a partilor afectate cu solutii pentru curăţat lemnul. Daca petele nu dispar imediat se repeta procedura, pana sunt elimiate complet.
Pentru a oferi o durata de viata cat mai lunga pieselor de mobilier de gradina, este indicat ca in perioada anotimpului rece sa fie depozitate in mod adecvat. Spatiul destinat depozitarii trebuie sa fie un garaj sau sopron, aerisit, care sa le tina la adapost. Acesta nu trebuie sa fie incalzit. Piesele nu trebuiesc acoperite cu materiale de plastic, pentru ca aceasta procedura favorizeaza aparitia mucegaiului.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*