Inlocuire robinet de trecere

inlocuire_robinet_de_trecereRobinetii de trecere au un rol foarte important in instalatiile sanitare, ei asigurand oprirea si pornirea alimentarii cu apa. In cazul in care apar diverse defectiuni la instalatia sau la obiectele sanitare , o buna functionare a acestor robineti de trecere ne permite sa oprim alimentarea cu apa, astfel incat sa putem incepe reparatiile.
In prima imagine din galerie puteti vedea robinetii de trecere pentru alimentarea cu apa rece si cu apa calda in baie . Robinetul de apa calda, cel situat jos, a inceput sa curga si necesita inlocuirea. Desigur, trebuie sa oprim apa din coloana, asa ca ne ducem la subsolul blocului si cautam robinetul de apa calda pe tronsonul corespunzator.
Mai intai trebuie sa desfacem robinetul vechi. Folosim doua chei, deoarece robinetii – mai ales cei vechi – se desfac destul de greu. Avem totusi grija sa nu fisuram teava care duce catre conducta comuna de alimentare cu apa calda.
Continuam sa defacem, in acelasi fel, si in partea dreapta.
Puteti vedea robinetul desfacut. Era un robinet de trecere de tip „fluture”.
Ne uitam mai cu atentie si observam ca robinetul era fisurat si de aceea curgea. Daca tragem putin de el, se rupe.
Demontam robinetul de trecere defect. Robinetul de trecere vechi era fisurat.
Incepem montarea noului robinet. Mai intai infasuram calti pe filetul exterior al mufei de conectare si apoi aplicam un strat de pasta verde. Caltii si pasta verde se folosesc in lucrarile de instalatii sanitare pentru etanseizare. In contact cu apa, caltii se umfla si asigura o inchidere etans.
Priviti in galeria foto noul robinet. De data aceasta, am ales sa montam un robinet de trecere cu bila actionat cu maneta.
Il infiletam bine, tot cu ajutorul cheilor.
La urma, montam si maneta si noul robinet este gata montat. Ne ducem din nou la subsol si deschidem robinetul de apa calda. In baie, facem proba noului robinet de trecere: il deschidem si vedem daca mai curge apa pe undeva. Daca am lucrat bine, ar trebui sa nu mai curga. Spor la treaba!

[lg_folder folder=”inlocuire-robinet-de-trecere” cols=”3″]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *