Instalare Aer Conditionat

Incepand cam cu luna iunie, cu totii ne gandim la instalarea unui aparat de aer conditionat in locuinta. De ce incepand cu luna iunie? Nu doar pentru ca zilele de vara sunt din ce in ce mai calde, dar nu dorim sa ne ajunga din urma nepregatiti canicula lunii lui cuptor. Daca ne-am hotarat asupra modelului si a firmei care sa ni-l monteze, sa vedem cum se instaleaza un aparat de aer conditionat.

Amplasarea aparatului de aer conditionat
In primul rand, va trebui sa ne hotaram unde vom instala aparatul, deoarece peretele va fi gaurit in zona respectiva, pentru a trece tevile cu agentul de racire.
Elementele componente ale aparatului de aer conditionat
Aparatele de aer conditionat sunt compuse din doua unitati: una ce va fi montata pe peretele exterior si care contine compresorul si ventilatorul, si o unitate interioara, ce va fi montata pe perete in interiorul camerei. Primele generatii de aparate de aer conditionat erau alcatuite dintr-o singura unitate montata in fereastra, jumatate in exterior si jumatate in interior. Dezavantajul era zgomotul facut de compresor, care se auzea si in interior.

Dar lucrurile au evoluat, iar astazi avem chiar si aparate de  aer conditionat mobil cu dezumidificator  , pe care le putem muta dintr-o incapere in alta.

Aparatele moderne de aer conditionat au, asa cum am spus, compresorul in unitatea exterioara si in interior putem monta una sau chiar mai multe unitati. Aparatul cu doua unitati interioare se numeste aer conditionat dublu-split, iar cel cu mai multe unitati interioare se numeste multi-split.
Montarea aparatului de aer conditionat
Sa vedem mai departe, in ce consta montarea unitatii sau unitatilor interioare ale aparatului de aer conditionat. Pentru montarea acestuia pe perete, va trebui sa dam patru gauri (cu bormasina), in care vom introduce dibluri de plastic. Prindem suportul ce va sustine unitatea interioara in holzsuruburi. Suportul acesta este un cadru din metal, de care vom prinde unitatea interioara propriu-zisa. Cat despre unitatea exterioara, aceasta se monteaza pe un cadru de tip consola. Dinspre unitatea exterioara se trec catre interior tevile prin care trece agentul de racire. Aceste  tevi de cupru  sunt infasurate in material termoizolant.

Am incheiat etapele de instalare a aparatului de  aer conditionat  . Dupa umplerea instalatiei cu agent de racire, putem face proba. In general, unitatea exterioara vine deja cu rezerva de agent de racire si umplerea instalatiei se face prin deschiderea valvei atasate.
Vine vara…

[lg_folder folder=”modele-de-aparate-de-aer-conditionat” cols=”3″]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *