Intretinerea aparatului de aer conditionat

A venit vara, temperaturile din aer au crescut si meteorologii ne anunta ca in curand vor depasi pragul de canicula. Iata un motiv in plus sa verificam aparatele de aer conditionat. Specialistii atrag atentia ca operatiunea de revizie nu trebuie neglijata si ca costurile de intretinere sunt mai mici fata de costurile de reparare sau inlocuire a aparatului de aer conditionat.

Operatiunile de intretinere a aparatului de aer conditionat se impart in doua categorii: operatiuni normale si operatiuni sezoniere.

Intretinera normala consta in verificarea starii de functionare a elementelor componente. Sunt verificate, curatate sau inlocuite prefiltrele şi filtrele mecanice, se analizeaza starea bateriei şi starea generala a unitatii. Filtrele sunt spalate, cu apa calduta si detergent special, apoi sunt lasate sa se usuce. Bateria evaporatorului se curata de mudarie si de praf. Aripioarele  se indreapta cu un pieptene specializat, se verifica circularea corecta a aerului.

Unitatea exterioara trebuie si ea supusa inspectiei. Se verifica circuitul de freon, se fac completari daca este cazul. Trebuie revizuite racordurile electrice si starea contactoarelor compresorului.

Intretinere sezoniera se efectueaza in functie de tipul aparatului, si se tine seama de instructiunile din cartea tehnica a masinii. Consta in efectuarea de operatiuni strict specializate.

Daca echipamentele de aer conditonat au fost instalate corect, si au reviziile efectuate la timp au garantata o durata de viata cuprinsa intre 10 si 15 ani.

Principalii producatori de echipamente de aer conditionat, Samsung, LG, Whirpool, au lansat aparate performante, care functioneaza cu consum minim de energie, au incorporte filtre care opresc cele mai fine particule de praf, asigura flux constant de aer proaspat si permit intretinerea usoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *