Intretinerea gardului din lemn

Gardul este un element cu rol functional si decorativ.  Este de multe ori un reper de recunoastere pentru oaspeti. Existe numeroase tipuri de garduri: aerisite din fier forjat sau lemn care sunt si foarte aspectuase, solide din piatra si fier forjat ideale pentru a asigura o securitate sporita.  Este important ca atunci cand construiti gardul sa tineti cont de stilul arhitectural al zonei, pentru a se incadra in atmosfera.  Alegera acestuia se face si in functie de stilul casei, trebuie sa existe armonie intre cele doua elemente.
Un gard din lemn poate dura si treizeci de ani, daca este bine intretinut. Lemnul ales trebuie tratat cu solutii specifice, care sa il protejeze de actiunea factorilor climatici, radiatii solare, ploi, zapada, s.a. Scandurile sunt vopsite si lacuite pentru a oferi o durata mai mare de viata constructiei. Acestea au rol de al proteja lemnul impotriva actiunii ciupercilor, mucegaiurilor, insectelor. Odata cu trecerea anilor pentru a improspata aspectul gardului se pot efectua lacuiri si batuiti.  Prin baituire se schimba culoarea lemnului, iar dupa aplicare, lemnul trebuie protejat prin aplicarea unui strat de ceara sau lac. Specialistii recomanda ca efectuarea acestor lucrari sa nu faca sub actiunea directa a razelor soarelui, care usuca repede substantele si nu mai asigura o buna protectie.
Daca este necesar, trebuie realizate si lucrari de reparare a gardului, se inlocuiesc  scandurile distruse din cauza factorilor mecanici si a cele  afectate de diferiti daunatori ( insecte,  ciuperci).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *