Izolatia ecologica, avantaje

Izolatia ecologica reprezinta o alternativa sanatoasa si prietenoasa cu mediul. In ultimul timp tot mai multi constructori aleg sa utilizeze acest tip de izolatie in defavoarea celei conventionale.
Principalul scop al izolarii locuintei este acela de a reduce consumul de energie, de a economisi resurse. Acest proces a devenit o necesitate, nu mai reprezinta un moft. O solutie ecolologica si moderna este de placare a fatadelor cu placile din fibra de lemn. Materialele fibrolemnoase sunt foarte apreciate in tarile din Europa de vest precum: Germania, Franta, Olanda, Elvetia si Austria. Au numeroase avantaje economice, fizice si sunt prietenoase cu mediul.
Materialele din fibra lemnoasa ofera o izolatie excelenta impotriva frigului, pentru ca au o capacitate inalta de stocare a caldurii. Sunt cel mai bun material izolator natural. Creaza o ambianta placuta in incapere si nu emana mirosuri neplacute.
Un alt avantaj este ca regleaza umiditatea din incapere, si asigura astfel o durata mai lunga de viata constructiei. Trebuie mentionat ca materialele lemnoase ofera izolatie fonica exceptionala. Sunt materiale reciclabile, se manipuleaza si se monteaza usor, nu produc alergii sau iritatii ale pielii si nu produc deseuri toxice. O alta calitate a acestora este rezistenta la socuri mecanice. Deoarece sunt materiale ce provin din surse naturale nu au un impact negativ asupra mediului. Placile din fibra de lemn sunt elemente regenerabile si reutilizabile. Izolatia ecologica cu placi din fibra de lemn ecomisește energie și crește valoarea clădirii; cu numeroase produse pentru izolarea acoperișelor, plafoanelor, pereților și fațadelor, pentru construcții noi și de renovări veți putea reduce consumul de energie în mod drastic în timp ce valoarea proprietății crește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *