Izolatiile cu poliuretan ce avantaje au fata de izolatiile traditionale?

izolatii_poliuretanIzolatiile cu poliuretan prezinta numeroase avantaje, printre care o foarte buna aderenta la foarte multe tipuri de suprafete (caramida, lemn, BCA), oferind o izolatie continua, fara imbinari sau punti termice. In plus, actioneaza ca un amortizor de vibratii, nu absoarbe umiditatea ambientala si este ignifug.

Ca material, poliuretanul are coeficientul de schimb termic cel mai scazut dintre toate materialele utilizate in  termoizolatii  , fiind asadar foarte eficient pentru izolatii interioare si exterioare. Aplicarea se poate realiza pe suprafata exterioara sau interioara a cladirii, sau pe ambele suprafete, la acoperisuri,  mansarde  sau orice suprafata uscata.

Intrebare:

Am citit instructiunile pentru  zugravirea de unul singur  , insa particularitatea  apartamentului  pe care vreau sa-l zugravesc este ca a fost izolat termic pe interior cu poliuretan. Acesta prezinta din loc in loc niste gauri mici. Cum se poate repara poliuretanul si ce instructiuni speciale trebuie urmate in zugravirea peretilor respectivi?

Raspuns:

Poliuretanul nu se poate finisa direct, ci trebuie aplicat un strat de gips carton sau de adeziv si tencuiala.
Daca optati pentru  gips carton  , aveti doua variante: montare pe structura metalica sau lipire cu adeziv special. Structura metalica se monteaza inainte de a izola peretele, dupa care se aplica spuma poliuretan intre profile si apoi se monteaza placile de gips carton. Daca zpartamentul dvs. a fost deja izolat, atunci va trebui sa aplicati placile cu adeziv. Peste gips carton se aplica zugraveala interioara obisnuita.
Daca doriti sa tencuiti peretii, este bine sa stiti ca tencuiala nu va face priza direct pe spuma poliuretan. Trebui sa aplicati in prealabil un strat de adeziv de polistiren si abia apoi tencuiala, urmata de glet si vopsea lavabila.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *