Lambriu sau tapet pentru mascarea peretilor vopsiti?

Intrebare:

As dori sa va cer un sfat: in  apartamentul  pe care l-am cumparat, peretii holului sunt vopsiti (vopsea pe baza de ulei) in proportie de 60% din inaltimea lor. Avand in vedere ca solutiile pentru indepartarea vopselei nu ne surad, ne-am gandit ca ar fi util sa decoram acesti pereti cu lambriu (doar pe suprafata vopsita). Intrebarea mea este: care dintre tipurile de lambriu existente pe piata (PVC, MDF etc) este cel mai rezistent si mai bun pentru situatia data?
Raspuns:

Intr-adevar, vopseaua pe pereti nu e chiar din secolul acesta… dar nici cu un plastic sau MDF, nu sunt incantata… Hai sa fim creativi!
In functie de luminozitatea  holului  , v-as recomanda un tapet floral sau cu motive geometrice (prefer floral: alb-rosu/ bej, visiniu/alb-verde, masliniu/ alb -negru…etc ). Ca si montaj, va trebui sa smirgheluiti fin peretii, apoi sa aplicati cu tarafaletul vopsea pe baza de ulei intr-o pelicula subtire si imediat lipiti tapetul, pe ud. Cu siguranta cand veniti acasa de la serviciu, de fiecare data impresia va fi alta, fata de lambriurile ce imita prost lemnul sau marmura…

arh. Madalina Radulescu
[email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *