Lemnul de bambus utilizat de constructori si dezvoltatori

Bambusul este o planta ierboasa intalnita in regiunea tropicala a Asiei.  Chiar daca este o planta ieboasa, tulpina acesteia este noduroasa, maleabila si foarte rezistenta. Tocmai datorit rezistentei foarte mari, lemnul de bambus este foarte des utilizat in constructia parchetului, a dusumelelore sau pentru confectionarea a numeroase piese de mobiliar. Bambusul este o planta care se regenereaza si creste foarte repede, fapt pentru care este din ce mai utilizat in confectionarea materialor de constructie. De pe suprafata unui  singur hectar cultivat cu bambus se pot obtine aproximativ zece tone de lemn, fapt pentru care specialistii il recomanda in confectionarea pieselor de mobilier.
Lemnul de bambus poate fi folosit ca materie prima pentru obtinerea schelelor, foisoarelor, a chioscurilor. Prin prelucrare, se pot obtine obiecte pentru a infrumuseta incaperile. In ultimul timp s-a observat o cerere tot mai crescuta in sectorul  jaluzelelor confectionate din lemn de bambus. Acestea nu doar protejaza incaperea de razele puternice ale soarelui dar ii ofera si un aer oriental. Dezvoltatorii de tehnologie, din Japonia au reusit construiasca gadgeturi care au in componenta lemn de bambus. Foarte rezistente sunt tastaturile cu lemn de bambus, sau mouse-urile imbracate in carcasa de bambus. Foarte cautate si apreciate sunt si ceasurile din lemn de bambus. Dezvoltatorii de la Mitsubishi Motors Corporation, au reusit sa incadreze lemnul acestei plante perfect in interiorul caroseriilor, aducand automobilele la statutul de „opere de arta”.
Dar beneficiile lemnului de bambus nu se reduc doar la aspect placut si utilitate. Acesta are si proprietati medicinale speciale, fiind un foarte bun antibacterian si dezodorizant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *