Modalitatile de amenajare a bailor

Intrebare:
Am si eu o problema, reamenajez baia si vreau sã fac ceva modern combinat cu placutul, dar nu stiu ce fel de faianta (culoare) sa cumpar, ce fel de combinatii sa fac ca sa-mi iasa frumos. M-am uitat mai multe zile dar n-am reusit sa aleg. Va rog frumos daca puteti sa-mi dati cateva sfaturi.

Raspuns:
Va ganditi in functie de dimensiunile camerei de baie ce fel de culori ar merge. Pentru bai mici de bloc, mereu recomand culori vii, deschise, pozitive, combinatii cu accente de culoare: alb cu rosu, galben pal cu verde pal, griuri colorate (bleu gri pal). Chiar si texturi pot fi in baie. Va sugerez ca pe unul din peretii mai putin expusi la apa si in plan vizual direct, sa puneti placi de faianta texturata sau, de ce nu, sticla imprimata cu plante de bambus… idei sunt multe…dvs. trebuie sa decideti !

Intrebare:
As dori sa renovez baia dar fara gresie si faianta. Vroiam sa stiu gletul merge dat si in baie? Sau este un anumit tip de glet? Multumesc.

Raspuns:
Sigur ca merge! Insa se deterioreaza mai usor… cam in 2-3 ani trebuie sa renovati din nou. Se mai poate da un fel de tinci, care rezista mai bine la umezeala insa e putin mai rugos ca si aspect, nu e la fel de fin precum gletul. Oricare solutie veti alege trebuie sa dati cu vopsea pe baza de ulei (si aceasta in timp se exfoliaza).
E o solutie temporara pentru spatii umede.

Intrebare:
La o baie de 5 mp gresie crem, faianta crem cu maro, ce culoare de mobilier ar fi potrivita? Mentionez ca sanitarele sunt albe. Multumesc.

Raspuns:
As alege un visiuniu – bordo… de ce nu – ceva mai indraznet.

Intrebare:
Ce bine ca exista astfel de site-uri de specialisti, as dori sa va intreb daca se poate sa vopsesc peretele din baie cu rosu – o parte din el deoarece toata faianta si peretii sunt albi si cu citeva modele de trandafiri – imi plac foarte mult desenele pe perete – am vazut intr-0 revista si arata superb, numai ca eu am faianta veche alba si nu imi pot permite sa cumpar alta. Ma mai gindeam sa colorez si rosturile cu vopsea rosie, deoarece chitul este forte vechi si nu se curata. Va multumesc astept raspunsul dvs. cu nerabdare.

Raspuns:
Da, de ce nu?  Daca nu va agita, de ce nu? Pentru mine spatiul de baie e unul de relaxare, pe cand culoarea rosu accelereaza ritmul cardiac, deci agita. Alegeti dupa cum simtiti nevoia!

Intrebare:
Va multumesc de raspuns, am facut pina la urma un roz foarte frumos, cu flori – o sa fotografiez si le puteti vedea ca sa imi dati o parere. Acum urmeaza sa varuiesc in sufragerie dar nu stiu ce culori sa aleg – as dori in doua culori, dar la noi domina cremul: perdeaua, covorul, mobila si o canapea cu negru si maro – acel perete din spatele canapelei as vrea sa il las alb. Dati-mi va rog un sfat. Multumesc

Raspuns:
In cazul dvs. as alege un tapet cu desen floral in alb si bordo (visiniu), alternat cu zone uni si dungi:
http://www.tapetenshop.de/markenwelten/brigitte_home/201051.html?an=226129
Da, chiar as dori sa primesc imagini in urma sfaturilor mele.
Spor la treaba!

arh. Madalina Radulescu –  Inedit Design
tel. 0726.27.1978
www.miculmichelangelo.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *