Modele amenajari cazi de baie

Dupa ce tevile de alimentare cu apa calda si rece sunt instalate iar scurgerea apei la canal a fost fixata, urmeaza sa montam cada de baie. Cada de baie poate fi din acryl, otel sau fonta. Poate fi sustinuta de picioare metalice sau pe pat de nisip. Iata asa dar cateva elemente importante pe care trebuie sa le avem in vedere cand alegem cada in cadrul operatiunii mai ample de  amenajare a baii  .

Mai intai trebuie sa alegem modelul de cada de baie. Forma acestora poate fi dreptunghiulara, patrata sau pe colt. Cada de baie dreptunghiulara este cada clasica. Ea are de obicei dimensiuni de 1.50/1.70m x 0.70m. Cada patrata este de dimensiuni variate si nu se inscrie intr-o anumita gama de dimensiuni.  Cazile de baie pe colt  au doua laturi drepte la 90 de grade iar cea de-a treia latura este de obicei curbata. Cazile pe colt se potrivesc in baile mai mari unde ne dorim o cada mai mare decat cea clasica dreptunghiulara.
Dupa ce am ales forma cazii, urmeaza sa alegem materialul din care este facuta cada de baie. Materialele uzuale sunt acryl, otel si fonta.

Cazi de Baie din Acryl

Cazile din acryl au marele avantaj ca sunt usoare la transport si nu ruginesc. O problema din trecut care astazi nu mai are o asa mare amploare era ca se puteau sparge destul de usor daca se scapau obiecte grele in cada. Acest lucru s-a remediat prin folosirea de materiale mai dure si mai rezistente in amenajarea unei bai. Chiar si aspectul de plastic zgariat in timp tinde sa devina tot mai nesemnificativ.

Cazi de Baie din Otel

A doua varianta sunt cazile de otel. Tabla de otel poate avea o grosime mai mare sau mai mica, in functie de acest criteriu variind si pretul cazii. Atat pe interior sat si pe exterior sunt emailate. Cazile de otel nu se sparg dar daca se scapa obiecte grele exista riscul zgarierii emailului.

Cazi de Baie din Fonta

Si ultima varianta, cazile de fonta. Acestea au fost varful anilor 70-80 in care apartamentele erau dotate cu cazi de fonta. Cada de fonta are o stabilitate foarte buna. Si ca rezistenta in timp este foarte mare. Dezavantajul lor este greutatea foarte mare si manevrarea dificila. Nici ele nu sunt scutite de problemele de zgariere a emailului.

Am vazut pana acum doua criterii pentru alegerea unei cazi de baie: modelul si materialul din care este facuta. Este o piesa foarte importanta in camera de baie. Necesita atentie la faza de instalare si o intretinere ulterioara. Cam atat pentru aceasta etapa din aria larga a amenajarii baii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *