Modele de canapele extensibile

Canapea extensibila mov cu perne albe

Atunci cand avem de mobilat o camera multifunctionala, pe care sa o folosim in acelasi timp ca sufragerie si camera de oaspeti sau living si dormitor totodata, prima piesa de mobilier care vine in minte este canapeaua extensibila. De ce? Pentru ca o putem folosi ziua drept canapea cu doua sau trei locuri, iar pe timpul noptii o transformam in pat. Ce poate fi mai practic? Dar cum alegem canapeaua extensibila, astfel incat sa se potriveasca interiorului si dimensiunilor camerei noastre? Sa discutam cateva modele de canapele extensibile, ca sa fim pregatiti si informati atunci cand plecam la cumparaturi.

Masurarea spatiului pentru canapea

In primul rand, masuram camera si, in functie si de restul mobilierului, stabilim ce si cat spatiu alocam canapelei. Tinem cont de dimensiunile canapelei atat stransa, cat si desfacuta. Ne hotaram in ce directie putem extinde canapeaua si masuram cat spatiu ne ramane in camera cand aceasta se transforma in pat . Chiar si cu o canapea extinsa, tot avem nevoie de loc sa deschidem usile la dulapuri sau sa trecem prin camera. Ca principiu general, tinem cont de faptul ca orice canapea se extinde fie pe lat, fie pe lung.

 

Canapele click-clack sau cu spatar rabatabil

Cele care se extind pe lat au un sistem ce permite lasarea spatarului, dublandu-si suprafata. Chiar si stranse, cele mai multe astfel de canapele permit unei persoane de statura medie sa stea intinsa, fiind prevazute si cu perne detasabile pentru spatar si brate. Modul de extindere variaza, dar cele mai multe canapele folosesc fie sistemul „click-clack”, fie sistemul cu spatar rabatabil. Primele au spatarul si sezutul prinse intre ele, iar extinderea se face prin deblocarea sigurantei care tine cele doua componente la 90 de grade. Canapelele „click-clack” au structura de metal sau de lemn si, de obicei, sunt prevazute si cu lada de depozitare. Atunci cand sunt stranse, unele modele permit si lasarea spatarului la 120 de grade, ceea ce asigura o postura mai relaxata. Canapelele extensibile cu spatar rabatabil au sezutul prevazut cu rotite ce culiseaza pe structura din lemn, iar spatarul nu mai este prins de sezut, ci de lada de depozitare, cu ajutorul unor balamale.

 

Canapele cu spatar detasabil sau cu balamale

Canapelele care se extind pe lung ocupa mai putin spatiu atunci cand sunt stranse, fiind de dimensiunile unei canapele de doua sau trei locuri. Si acestea sunt de doua feluri. Unele canapele au spatarul detasabil si trebuie dat deoparte atunci cand dorim sa extindem canapeaua, iar partea de mijloc este practic depozitata in lada canapelei, fiind prinsa de sezut cu balamale. Dupa extindere, asezam la loc spatarul, care acum va face parte din pat. Acesta se va sprijini pe picioare din lemn sau din metal. Un alt tip de canapele ce se extind pe lung sunt prevazute cu roti in partea dinspre sezut si cu o piedica ce tine cale trei parti stranse. Indepartand piedica, vom extinde canapeaua cu usurinta, transformand-o intr-un pat cat se poate de confortabil. De obicei, structura acestui tip de canapele este din metal, iar salteaua poate fi detasabila.

Cam acestea ar fi modelele de canapele extensibile. Vom alege cea ce se potriveste cel mai bine cu spatiul de care dispunem si cu designul interior al camerei, in ton cu restul amenajarilor si decoratiunilor interioare .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *