Modele de piscine

Modele Piscine

A avea o piscina in gradina din spatele casei este pentru majoritatea dintre noi un vis frumos. Sa te racoresti intr-o zi torida de vara in propria piscina este cu adevarat un lux. Si, daca tot am ajuns atat de aproape de realizarea acestui vis, este cazul gandim bine si sa luam cea mai buna decizie in cunostinta de cauza. Deoarece, o data ce piscina este montata, nu vom putea face modificari prea usor. Amenajarea unei piscine implica mai multa munca si cheltuieli decat alte lucrari de amenajari interioare sau exterioare.

Asadar, sa vedem care sunt principalele modele de piscine si care sunt avantajele si dezavantajele fiecaruia. Piscinele clasice implica saparea unei gropi in locul dedicat acestei lucrari si in forma aleasa. Peretii sunt din beton si pot fi placati cu gresie sau mozaic special pentru piscine. Se folosesc numai materiale speciale cu o rezistenta mare la mediul umed: adezivi, chit, vopsea.

Piscinele prefabricate se bucura de o popularitate deosebita datorita usurintei cu care pot fi montate si instalate. Este necesara saparea unei gropi, insa peretii sunt din panouri modulare realizate din polimeri structurati. Aceste panouri sunt foarte rezistente, nu oxideaza, nu putrezesc si nu se degradeaza, piscinele astfel realizate avand o durabilitate mare in timp.

Ambele modele presupun o hidroizolatie cat mai buna. Un alt model, care nu presupune saparea unei gropi in gradina, este reprezentat de piscinele de suprafata. Acestea nu necesita saparea unei gropi in curte si se aseaza pe un pat de nisip. Au avantajul ca pot fi mutate la nevoie, spre deosebire de piscinele clasice.

In ceea ce priveste partea de instalatii sanitare , orice piscina presupune urmatoarele elemente: un bazin, un filtru, un dispozitiv de dozare a substantelor pentru tratarea apei, tevi de scurgere si de refulare, elemente din PVC care conecteaza aceste elemente intre ele. Putem adauga si optiuni speciale, precum, hidromasaj sau jacuzzi.

Alegem forma, adancimea si dimensiunile piscinei in functie de spatiul alocat. Un alt aspect la care trebuie sa ne gandim este si intretinerea piscinei, dar, despre acest subiect, vom vorbi intr-un alt articol despre piscine si amenajari case .

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*