Montaj termopane

Montaj Termopane

In legatura cu montajul unui geam termopan (profil Rehau) montat pe solbanc, as dori sa stiu daca profilul se mai fixeaza in zid cu ancore si in partea inferioara. Cei care au montat geamul au spus ca nu vor sa strapunga solbancul. Eu am indoieli, deoarece solbancul fiind mai ingust decat rama, aceasta nu are stabilitate si se mai si misca avand in vedere ca lungimea ramei este de 3200 cm.

 

Nu imi dau seama de ce solbancul e mai ingust decat rama….. Puteti sa atasati o imagine, o poza cu situatia ?
In principiu, lungimile asa de mari se ancoreaza pe toate partile, nu mai zic ca uneori se alege dublu profil: unul – teava rectangulara de 4cm, care se ancoreaza bine in zid si se ingroapa in polistiren si profilul propriu-zis de pvc care ramane liber la fata.

Odata cu campania electorala si alegerile locale a inceput si izolarea termica a blocurilor in sectorul unde locuiesc, mai precis sectorul 4. Am observat ca geamul termopan inlocuit la baie nu a avut holzsuruburi de prindere. La observatia mea in privinta asta, mesterul care efectua lucrarea mi-a spus ca la baie nu se pun holzsuruburi. Ulterior, a izolat cu spuma spatiile goale. Celelalte geamuri schimbate au holzsuruburi de prindere, de aceea mi s-a parut foarte ciudat. Mentionez ca geamul are o dimensiune destul de semnificativa: 60×100 cm (nu este un geam mic). Exista vreun risc de desprindere a geamului pe viitor? Se mai poate urca un adult pe tocul geamului in siguranta (mentionez ca locuiesc la etajul 5)? Am auzit tot felul de povesti cu geamuri cazute de la etaj din diverse motive.
Raspuns: Nu cred ca e o problema, are o latura scurta, deci este o fereastra usoara…. cat despre desprinderi de ferestre din perete… n-am auzit… nu stiu ce sa va spun.
Problema poate sa apara din diferentele de cote de la masuratorile de gol in zidarie si dimensiunile executate ale ferestrei, care e mai mica si se face umplere cu spuma… care nu-i nici structurala si nici termoizolanta si in zonele acelea apare condensul.

Intrebare Balcon inchis termopan. Acum vreo 2 luni a plouat rau, tigle au zburat prin aer, fara probleme. Acum cateva zile a turnat cu galeata, si in coltul stanga sus, chiar pe muchie a inceput sa ploua inauntru. Am deja o „imbibare” de vreo palma pe o distanta de cam 1 m, pe tavan.Eu am citit despre pasii necesari. Nu s-a aplicat, in cazul meu, silicon bituminos. Sa fie de vina lipsa hidroizolatiei exterioare ? Tavanul e beton armat, placat cu polistiren de 5 pentru termoizolatie.
Raspuns: E greu de spus ce se intampla… e posibil sa fie o insuficienta/incorecta hidroizolare si la fel de bine, e posibil sa fie o gresala de montaj de profil pvc. Rechemati firma de ferestre pentru o analiza mai atenta.

Intrebare: Acum imi construiesc o casa si am constatat ca sunt anumite probleme legate de tamplarie. Cum se poate verifica daca o tamplarie de PVC este montata corect sau nu (in perete de caramida)? Cei de la firma care mi-au montat tamplaria sustin ca este doar o problema de reglaje, dar am constatat ca tocurile se misca in perete, geamurile nu stau in orice pozitie le pui, usile si geamurile freaca la inchidere, apa a intrat in casa pana la jumatatea incaperii,etc. Ce trebuie sa contina un certificat de garantie bine facut? Pentru ca am chemat si alta firma de termopanesa spuna parerea lor si mi-au explicat ca sunt prost puse si ca nu exista alta solutie decat sa fie date jos si remontate. Cum pot sa stiu daca este sau nu doar o problema de reglaj? Nu am semnat nci un act de la ei, pt ca nu mi s-a parut ok. Cei care au supravegheat lucrarea mi-au spus ca, atunci cand au montat termopanele intai au pus ramele, au pus spuma, iar a doua zi au venit si le-au prins in holzuruburi. Este corect ?

Raspuns: Cred ca montajul nu a fost chiar cel mai riguros. Insa etapizarea lucrului e reala. Nu stiu ce sa zic… nu-mi pot da seama la ce anume s-a gresit – ori doar din reglaje. Cert e ca nu trebuie sa patrunda apa pe langa ele. Nu aveti decat sa-i pistonati sa le corecteze.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *